TRE DØDE: Ulykkesstedet der tre personere mistet livet i spregningsulykken i september 2014. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
TRE DØDE: Ulykkesstedet der tre personere mistet livet i spregningsulykken i september 2014. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpixVis mer

Henlegger sprengningsulykke i Geilo der tre personer omkom

I september 2014.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet henlegger saken der tre personer omkom i en sprengningsulykke på riksvei 7 på Geilo i september 2014.

Ulykken skjedde 3. september 2014 da det inntraff en eksplosjon på et veianlegg ved Trøo-undergangen på riksvei 7 i Geilo sentrum.

Eksplosjonen skjedde i forbindelse med sprengning knyttet til arbeid med ny jernbaneundergang. Tre personer omkom i ulykken, to ble lettere skadd.

De tre omkomne arbeidet med sprengning og var ansatt i foretaket som utførte sprengningsarbeidet. Torsdag opplyser politiet at saken er henlagt på bevisets stilling.

I en pressemelding opplyser politiet at de har fått et godt bilde på hva som har skjedd, og at hendelsen skjedde i forbindelse med lading.

«Boringen var i utgangspunktet avsluttet, men boreriggen ble kjørt tilbake til området hvor ladingen pågikk, mest sannsynlig for å borre opp tette hull. Det kan legges til grunn at det har oppstått en innvending detonasjon i borestanga etter at det har kommet dynamitt inn i spylerøret på denne. Detonasjonen medført at borestanga revnet og splinter fra denne traff en større mengde dynamitt som lå på bakken», står det i meldingen.

Politiet kan ikke med sikkerhet si hvorfor dette skjedde.

«Det må ha vært dynamitt inne i spylerøret, men vi vet ikke årsaken til dette. Vi vet heller ikke den direkte årsaken til at dynamitten inne i spylerøret detonerte», skriver politiet videre.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram