ERKJENTE TRUSLER: I politiavhør har 24-åringen erkjent at han kom med de truende uttalelsene, men at de kom som en følge av at han selv var i en presset situasjon i dagene etter hans uttalelser om et 11. september i Norge og hans forsvar for drap på homofile. Foto: JOHN T. PEDERSEN
ERKJENTE TRUSLER: I politiavhør har 24-åringen erkjent at han kom med de truende uttalelsene, men at de kom som en følge av at han selv var i en presset situasjon i dagene etter hans uttalelser om et 11. september i Norge og hans forsvar for drap på homofile. Foto: JOHN T. PEDERSENVis mer

Henlegger trusler mot Dagbladet-journalister

Henlegger sak mot Mohyeldeen Mohammad (24) på grunn av bevisets stilling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Dagbladet valgte å politianmelde Mohyeldeen Mohammad etter at han kom med trusler mot Dagbladet-journalister.

Nå er det klart at politiet har henlagt saken på grunn av bevisets stilling, opplyser etterforskningsleder Jørn Lier Horst til Dagbladet.

I en pressemelding opplyser Vestfold politidistrikt at saken er henlagt fordi det er tvil om mistenktes subjektive skyld i saken.

I politiavhør har 24-åringen erkjent at han kom de truende uttalelsene, men at de kom som en følge av at han selv var i en presset situasjon i dagene etter hans uttalelser om et 11. september i Norge og hans forsvar for drap på homofile.

Mottok drapstruslerDet er kjent at mannen selv mottok en rekke drapstrusler, både mot ham selv og familien, og det var med bakgrunn i disse at trusselordene mot Dagblad-journalistene ble rettet, ifølge politiet.

Selv om saken mot 24-åringen er henlagt får mannen et forelegg på 8000 kroner etter at politiet beslagla et elektrosjokkvåpen i mannens bil da de ransaket kjøretøyet og hjemmet hans mens han satt i avhør med politiet.

Fornøyd med politiet- Vi synes politiet har fulgt opp saken på en bra måte og Dagbladet tar avgjørelsen til etterretning, sier konstituert sjefredaktør i Dagbladet, Lars Helle.

Han er glad for at politiet har tatt denne saken så alvorlig.

- Nå regner vi saken over for Dagbladets vedkommende, sier Helle.

Sendt til politidistriktenePolitiet opplyser i pressemeldinga at de har oversendt sakene om de truende og sjikanerende SMSene og telefonene til Mohammad til de respektive politidistriktene som avsenderen kommer fra.

Flere trusselsaker er sendt til Romerike og et forhold til hver av politidistriktene Agder, Oslo og Rogaland.

ADVARTE OM NYTT 9/11: Mohyeldeen Mohammad ble kjent etter en demonstrasjon mot Dagbladets trykking av Muhammed-karikaturene, hvor han advarte mot at vi kunne få et 11. september eller 7. juni i Norge. Foto: BJØRN LANGSEM.
ADVARTE OM NYTT 9/11: Mohyeldeen Mohammad ble kjent etter en demonstrasjon mot Dagbladets trykking av Muhammed-karikaturene, hvor han advarte mot at vi kunne få et 11. september eller 7. juni i Norge. Foto: BJØRN LANGSEM. Vis mer