DØDE: En 49 år gammel kvinne døde etter å ha blitt truffet av en flaggstang utenfor Holmenkollen kapell julaften. Foto: NTB scanpix
DØDE: En 49 år gammel kvinne døde etter å ha blitt truffet av en flaggstang utenfor Holmenkollen kapell julaften. Foto: NTB scanpixVis mer

Henlegger ulykken der kvinne døde etter å ha blitt truffet av flaggstang

Ble truffet av flaggstang utenfor Holmenkollen kapell julaften i fjor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo politidistrikt er ferdig med etterforskningen etter ulykken julaften i fjor da en 49 år gammel kvinne omkom da hun ble truffet av en flaggstang utenfor Holmenkollen kapell.

Saken er henlagt fordi forholdet ikke er straffbart.

Flaggstangen var av tre og var festet til et fundament med to bolter. Flaggstangen brakk i høyde med den øvre innfestingsbolten. Flaggstangen har vært undersøkt av sakkyndige.

- Det ble påvist råtesopp i bruddområdet, og undersøkelsene viste at trevirket på ulykkestidspunktet hadde råteskade i cirka 90 prosent av tverrsnittet. Den største belastningen fra vindkreftene oppstår i det aktuelle området, og disse faktorene i kombinasjon førte til bruddet i flaggstangen, sier Politiadvokat Kristin Ingeborg Rusdal.

Det antas at råteskadene har oppstått ved at vann har trengt inn mellom innfestingsbolten og trevirket.

Skaden var ikke synlig før flaggstangen brakk, og kunne bare ha vært oppdaget ved fuktmåling og stikkprøver med spesialredskap utført av profesjonelle.

- Politiet vil oppfordre publikum som har ansvaret for flaggstenger i tre, til å være særlig oppmerksomme på området rundt boltehullene i flaggstangen fordi dette området er særlig utsatt for inntrenging av vann, sier Rusdal.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram