Henlegger voldssak mot imam i Drammen

Samtidig er to andre saker under etterforskning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Politiet henlegger saken der en imam i Drammen var mistenkt for å bruke fysisk avstraffelse i koranundervisningen. Samtidig er to andre saker under etterforskning.


I juni ble en imam som underviste ved en koranskole i Drammen, pågrepet og siktet. Politiet fikk vite om hendelsene gjennom anonyme tips og bekymringsmeldinger fra skolene der barna gikk. Imamen nektet straffskyld.

- Saken henlegges fordi det er vanskelig å bevise hva som har skjedd, og fordi vi har få vitneforklaringer og bevis som underbygger den, sier politiadvokat Ole Jacob Garder i Søndre Buskerud politidistrikt. Politiet mener likevel at de har søkelys på en viktig problemstilling gjennom denne saken.

- Fysisk avstraffelse mot barn i enhver form er brudd på norsk lov. Som følge av denne saken har vi fått kjennskap til og igangsatt etterforskning i to lignende saker der det skal ha blitt brukt vold i forbindelse med koranundervisning, sier politistasjonssjef Øyvind Aas ved Drammen politistasjon.

Han vil ikke gå i detalj om de to sakene som er under etterforskning, men bekrefter at det ikke dreier seg om den samme imamen.

(NTB)