Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Henlegges uansett

Derfor er den avdøde kvinnen siktet i Tromsø-saken.

ÅSTEDET: Kvinnen og de tre barna ble hentet livløse opp av vannet ved Fagereng i Tromsø. Foto: Daniel Lilleeng
ÅSTEDET: Kvinnen og de tre barna ble hentet livløse opp av vannet ved Fagereng i Tromsø. Foto: Daniel Lilleeng Vis mer

Den avdøde kvinnen i 20-åra, som er siktet for drap av sin seks år gamle datter og for drapsforsøk på de to andre døtrene sine, har fått oppnevnt advokat Tore Pedersen som forsvarer. Han sier saken mot henne uansett vil bli henlagt.

- Utgangspunktet her er siktelse mot en person som er død. Hvis det skulle ende med en tiltalte, vil saken bli henlagt, sier Pedersen til Dagbladet og legger til at det vil skje uansett i denne saken.

VENN AV FAMILIEN: Ahmad Idris har vært i kontakt med faren til de tre jentene i Tromsø. Video: Christian Wehus. Reporter: Trym Mogen Vis mer

Søker spor

Han sier at politiet tar ut siktelse mot kvinnen blant annet slik at hun dermed har rett på forsvarer, men også fordi politiet da kan bruke tvangsmidler som gjennomgang av for eksempel telefoner.

Politiet vil kunne gå gjennom telefoner og andre elektroniske spor i sin søken etter svar på hva som kan ha fått kvinnen til å begå drapet og drapsforsøkene, eller for å sjekke ut andre hypoteser i saken.

- Det handler om å komme til bunns i hva som har skjedd. Jeg har et ønske om å få en rask etterforskning og konklusjon, sier han.

Spørsmål

Pedersen har onsdag ettermiddag nettopp mottatt politidokumentene i saken, og han vil sette seg inn i disse.

- Det kan være forhold under etterforskningen hvor man kan få spørsmål. Senere kan det komme spørsmål om blant annet erstatning fra bistandsadvokatene i saken, sier han.

- Det er ikke så mye jeg kan gjøre. Siktede er borte, sier han.

TRIST: Ordføreren i Tromsø, Gunnar Wilhelmsen (AP) kan nærmest ikke fatte hva som har hendt. Video: Christian Wehus. Reporter: Trym Mogen Vis mer

Kvinnen og de tre barna dro fra hjemmet sitt rundt klokka 16.00 mandag. Politiet har opplysninger om at barnevogna ble observert på en gangvei ved åstedet på Fagereng klokka 16.30 samme ettermiddag. Klokka 17.28 fikk politiet inn den sikre observasjonen om fire livløse personer i sjøen omkring åtte kilometer unna familiens hjem.

Tilstanden for de to jentene som overlevde er livstruende. De behandles på Rikshospitalet i Oslo, hvor deres far nå er. Han var på jobb da den tragiske hendelsen skjedde og har status som vitne i saken.

Ingen signaler

Alle de fire er opprinnelig fra Sudan. Far har permanent oppholdstillatelse i Norge, mens resten av familien hadde godkjent midlertidig opphold i Norge.

TROMSØ: Ei jente på seks, ei jente på fire, ei jente på ett og et halvt år og deres mor i 20-åra ble alle dratt opp fra vannet av en politibetjent som kastet seg uti. Video: Christian Wehus. Reporter: Trym Mogen Vis mer

- Etterforskning pågår, blant anna med undersøkelser på åstedet, avhør av vitner og tekniske undersøkelser. Vi etterforsker fortsatt bredt, med flere hypoteser om hva som kan ha skjedd, opplyser politiet i en pressemelding onsdag ettermiddag.

Barnefaren kom til Norge i 2015, og moren kom i 2017 etter søknad om familiegjenforening. Familien er ikke kjent av politiet fra før.

Familien på fem bodde sammen i en bolig i Tromsø. Faren er i jobb, moren var tilknyttet et introduksjonsprogram i kommunen og barna gikk på skole og i barnehage.

Tromsø kommune opplyser onsdag at de fortsatt ikke kan se at de fikk noen signaler i forkant av hendelsen som skulle tilsi at familien trengte oppfølging, skriver NTB.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media