Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hennes andre ektemann ble dopet ned og påkjørt to ganger. Nå advarer politiet om «internetts sorte enke»

Løslatt denne uka.

BERYKTET: Melissa Ann Shepard har et rulleblad som strekker seg tilbake til 70-tallet. Siden 90-tallet har hun blitt domfelt flere ganger for å ha svindlet og forgiftet eldre menn. I tillegg er hun dømt for forsettlig drap. Dette bildet er sluppet av politiet for å advare om Shepard. Foto: Halifax Regional Police/The Canadian Press/NTB scanpix
BERYKTET: Melissa Ann Shepard har et rulleblad som strekker seg tilbake til 70-tallet. Siden 90-tallet har hun blitt domfelt flere ganger for å ha svindlet og forgiftet eldre menn. I tillegg er hun dømt for forsettlig drap. Dette bildet er sluppet av politiet for å advare om Shepard. Foto: Halifax Regional Police/The Canadian Press/NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Hun ser kanskje gammel og uskyldig ut, men bak det milde utseendet og den angivelig sjarmerende væremåten skjuler det seg en ondskap og forferdelige gjerninger begått over flere tiår.

80 år gamle Melissa Ann Shepard har fått tilnavnet «Den sorte enke» og «Internetts sorte enke» i hjemlandet Canada. I tillegg er hun beryktet som en av Canadas farligste kvinner, skriver BBC.

Det er slettes ikke tilfeldig.

Drap og gift Det kriminelle rullbladet til kvinnen fra Burnt Church i New Brunswick strekker seg helt tilbake til 1970-tallet.

Mellom 1977 og 1991 ble hun under navnet Melissa Ann Shepard dømt for en rekke tilfeller av svindel, forfalskninger, ID-tyveri og forsøpling. Det hele gjaldt på 30 forskjellige punkter, og hun måtte sone i fengsel.

Det var imidlertid først da hun ble 55 år hun begikk den grusomme handlingen som skulle gi henne et rykte som en av Canadas farligste kvinner - og det berømte tilnavnet.

I 1990 giftet hun seg med Gordon Stewart, på tross av at hun allerede var gift med en mann hun skilte seg fra i 1991. Ekteskapet var kort og avslutningen brutal.

Kvinnen skal over lengre perioder ha dopet ned mannen med benzodiazepin for å få han til å være stille og unngå seksuell aktivitet.

27. april 1991 dopet hun nok en gang ned ektemannen. Deretter kjørte hun over ham to ganger på en øde vei nær flyplassen i Halifax, skriver Globalnews.

Shephard hevdet mannen hadde forgrepet seg på henne den samme dagen og at hun kjørte over ham for å komme seg unna. Hun ble dømt for forsettlig drap og seks år fengsel. Hun sonet to av de seks åra før hun slapp ut og gjorde en usannsynlig karriere.

Markerte seg Etter at hun slapp ut av fengsel, reiste Shepard rundt omkring i landet. Hun holdt taler og foredrag om seksuelle overgrep, og «battered woman syndrome» som brukes for å forsvare ofre for overgrep i hjemmet som angriper partneren sin.

I 1994 var hun også medvirkende i dokumentaren «Når kvinner dreper», og mottok offentlig støtte for å hjelpe andre. Ifølge BBC begynte imidlertid journalisten Barb McKenna å undersøke Shepards bakgrunn.

- Hun er veldig glatt. Du kunne konfrontere henne, og hun ville umiddelbart komme med et svar, selv om det var en åpenbar løgn, sier hun.

Selv om Shepard utmerket seg i offentligheten og rundt omkring i Canada, var hun ikke ferdig med det kriminelle livet.

I 2001 giftet hun seg for tredje gang. Denne gang med Robert Friedrich, som hun hadde møtt på en datingside for kristne på internett. Bare 14 måneder etter døde Friedrich, og titusener av dollar ble etterlatt til Shepard, men det var aldri noen kriminelle anklager mot henne.

Gift-is Mot slutten av 2004 møtte hun Flordia-mannen Alex Strategos på internett. Hun reiste til mannen i Florida på USAs sørkyst og hadde onde hensikter, også med ham.

Hun ble dømt til fem års fengsel i Florida for sju ulike punkter, blant annet tyveri og svindel. Dette ble oppdaget etter at 18 000 dollar var borte fra Srategos' konto.

Shepard sonet fem år i fengsel, og Strategos har siden hevdet hun forgiftet iskremen hans.

- Hun kommer til å gjøre det igjen Etter løslatelsen ble Shepard deportert til Canada, der hun også fant sitt sist kjente offer.

Fred Weeks hadde aldri brukt internett, men enkemannen etter 54 års ekteskap ville leve et stille liv og kanskje dele det med noen.

Derfor ble han sjarmert da Melissa Ann Shepard flyttet inn i samme boligkompleks som ham i Nova Scotia. De to fant tonen og snakket om å gifte seg i 2012, skriver CBC.

De giftet seg i 2012, men den påfølgende bryllupsreisen til Newfoundland på Canadas nordøstkyst ble en tåkete affære for Fred Weeks.

- Jeg husker ingenting av det, sier han.

Legene fant nær dødelige doser av beroligende midler, som Shepard innrømmet å ha puttet i kaffen til mannen. Weeks var til tider nesten lam som følge av dosene. Shepard ble på nytt dømt til to år og ni måneder i fengsel i 2013, en dom hun ble løslatt på denne fredagen.

- Jeg syns hun er en gal kvinne. Hun er ikke trygg med noen mann, og hun kommer til å gjøre det igjen, sier Weeks.

Det samme advarer politiet om.

Advarer Det regionale politiet i Halifax har åpent advart om den 80 år gamle kvinnen, og at det er en stor risiko for at hun vil gjenta tidligere ulovligheter.

- Blant hennes ofre er eldre menn hun hadde intime forhold med, skriver politiet.

Løslatelsen av 80-åringen kommer med strenge vilkår.

• Dersom hun endrer på utseendet, må hun ta et nytt bilde hos politiet.

• Hun får ikke være på internett eller ha noen enheter med muligheter for internettilang.

• Hun skal ikke ta kontakt, eller forsøke å ta kontakt - direkte eller indirekte - med noen av hennes tidligere ofre eller deres famile.

• Hun kan ikke inngå et romantisk forhold eller ekteskap før personen er identifisert av politiet, og politiet vet hvor vedkommende bor. I tillegg må politiet få mulighet til å informere vedkommende om kvinnens historie.

Ifølge løslatelseskommisjonen mener ikke Shepard hun utgjør en trussel for samfunnet, bare for sine ektemann. Shepard snakket selv om flere av anklagene mot henne i det undersøkende CBC-programmet The fifth estate i 2012.

DØMT: Her et bilde av Melissa Ann Shepard fra 2013, da hun ble dømt for å ha forgiftet ektemannen Fred Weeks. Foto: (Andrew Vaughan/The Canadian Press via AP/NTB scanpix
DØMT: Her et bilde av Melissa Ann Shepard fra 2013, da hun ble dømt for å ha forgiftet ektemannen Fred Weeks. Foto: (Andrew Vaughan/The Canadian Press via AP/NTB scanpix Vis mer
Hele Norges coronakart