Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Hennes åpenhet har gitt andre håp

Lene Marlin fikk Fredrikkeprisen.

 HÅP TIL ANDRE:  Lene Marlin ble tildelt Fredrikkeprisen lørdag - hedersprisen til Norske Kvinners Sanitetsforening. FOTO: ØISTEIN NORUM MONSEN/DAGBLADET.
HÅP TIL ANDRE: Lene Marlin ble tildelt Fredrikkeprisen lørdag - hedersprisen til Norske Kvinners Sanitetsforening. FOTO: ØISTEIN NORUM MONSEN/DAGBLADET. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artisen Lene Marlin fikk lørdag hedersprisen til Norske Kvinners Sanitetsforening for å ha fortalt åpent om sitt forsøk på å begå selvmord.

Prisen ble delt ut i Gamle Logen i Oslo lørdag. Mailin hedres fordi hun ved å fortelle sin historie har bidratt til å skape bevissthet om mental helse.

Åpenheten har gitt andre håp, heter det i begrunnelsen for tildelingen.

- Hun har på et ærlig, sårt og modig vis brukt egne opplevelser til å gjøre veien bredere, redusere stigma, skam og skyldfølelsen som ofte er en del av sykdomsbildet, sa organisasjonsleder i Norske Kvinners Sanitetsforening, Ellen-Sofie Egeland, da hun overrakte Fredrikkeprisen.

I oktober i fjor fikk Marlin Åpenhetsprisen av Mental Helse for å ha kastet lys over tanker og følelser knyttet til selvmord.

(NTB).

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!