Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Hennes egen feil

Her kjemper Erica Henderson for livet med sin åtte uker gamle William i armene. Redningsmennene mener hun kan skylde seg selv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det gikk bra med Erica Henderson og hennes lille baby. De ble ikke alvorlig skadd etter at de falt i de voldsomme vannmassene i San Dimas Creek i California.

Alle ville snakke med henne etter at de dramatiske tv-bildene ble vist i USA, og hun endte på et av USAs desidert mest sette morgenprogrammer, Good Morning America.

Gummiflåten veltet og mamma Erica blåholdt i lille William mens redningsmannskapene kjempet for å trekke henne mot land i flomvannet mandag.

- Det var så sterke krefter at jeg visste at han svelget vann, fortalte Erica til mediene etter at hun var reddet. Hun fortalte at hun var sikker på at babyen ikke ville overleve.

Bildene og historien gikk verden rundt.

Men etter at redningsmennene fortalte hvordan de opplevde redningsoperasjonen, har Erica Henderson avlyst sin pressekonferanse.

Hun og William slapper nå av på Pomona Valley Hospital Medical Center.

- Hennes egen feil

HER REDDES ERICA:  Redningsflåten veltet og både mamma Erica Henderson og babyen William falt i vannet. Foto: SCANPIX/AP
HER REDDES ERICA: Redningsflåten veltet og både mamma Erica Henderson og babyen William falt i vannet. Foto: SCANPIX/AP Vis mer

Brannmennene i Los Angeles mener mamma Erica og ektemannen, hvis navn foreløpig ikke er kjent, kan skylde seg selv for den dramatiske ferden i vannmassene.

Det har regnet ekstremt i California de siste ukene, med flere jordskred og flomstore elver. Erica og familien bodde i ei hytte i San Dimas Canyon.

Larry Collins koordinerte redningsoperasjonen og sier til tv-kanalen KNBC-TV Channel 4 at pappaen til babyen var \'... verbalt og fysisk voldelig\'.

Familien sto på elvebredden og ventet da redningsmannskapene kom fram.

- Vi hadde foreldre som ikke samarbeidet med oss, men barna trengte å bli hentet ut derfra, sa Collins.

Han klarte til slutt å overtale Henderson om at de måtte forlate hytta, men hun insisterte på at hun selv skulle holde babyen.

Collins sier at det var Hendersons feil at gummibåten veltet fordi hun ikke samarbeidet og ikke fulgte instruksene.

Erica Hendersons ektemann bestemte seg for å bli igjen i hytta med deres to år gamle datter etter at han så hvordan det gikk med kona, melder nyhetsbyrået AP og Los Angeles Times.

Kaptein Mark Savage, talsmann for Los Angeles\' brannvesen, sier at Collins ikke burde ha sagt dette om Henderson og hennes mann.

Han bekrefter at foreldrene kanskje ikke var samarbeidsvillige.

- Men vi skulle ikke ha fortalt dette offentlig, sier Savage.

LØP I SIKKERHET MED WILILAM: Brannmann Alberto Ortega løper i sikkerhet med åtte uker gamle William.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media