<strong>VAR ALENE HJEMME:</strong> Henning (18) og Marie Dølvik Markussen. Foto: Yngve Olsen Sæbbe
VAR ALENE HJEMME: Henning (18) og Marie Dølvik Markussen. Foto: Yngve Olsen Sæbbe Vis mer

Henning (18) og Marie (15) serverte politiet innbruddstyven

Var alene hjemme da innbruddstyven prøve å slå til.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TROMSØ (Nordlys): Det var tidlig i går morges at Marie Dølvik Markussen (15) hørte lyder i yttergangen litt etter at mor Eva Dølvik hadde gått på jobb.

- Jeg hadde akkurat stått opp, og hørte lyder nede i gangen. Henning sto i dusjen. Jeg tenkte at kanskje Henning hadde besøk, så jeg gikk og lagde meg mat og skrudde musikk på full guffe. Så kom Henning ut av dusjen. Jeg spurte om han hadde besøk. Det hadde han ikke. Da så vi på hverandre og tenkte «Hva er det som skjer?», forteller Marie til Nordlys.

Storebror Henning Dølvik Markussen (18) reagerte fort, og de to ungdommene holdt helt stilt.

- Vi hvisket litt oss imellom. Vi hørte kraftig pusting, gnikking i ei boblejakke, knirking i dører. Jeg ropte «Hallo!», men ingen svarte. Jeg ropte en gang til, men det var stille. Til slutt svarte en mann «Er det her Petter bor?». det var åpenbart at han prøvde å snakke seg unna situasjonen, sier Henning.

Søsknene avventet situasjonen. De turte ikke gå ned, skriver Nordlys.

Var redd for å provosere - Jeg sto klar oppe. Han kunne jo komme opp. Jeg var forberedt på det verste. Jeg hadde jo ikke sett han. Jeg ville ikke gå ned, jeg var redd for å provosere han, sier Henning.

Mannen gikk til slutt ut døra, og de to ringte straks til politiet.

- Vi fulgte med i vinduet. Vi så at han bar på noe. Han gikk til et av nabohusene, så tilbake til bilen utenfor vårt hus, så til nabohuset igjen. Til slutt kom politiet. De sjekka bak nabohuset, og plutselig spratt mannen fram og prøvde å stikke av. Han ble fort hanket inn av tre politimenn, forteller Henning.

De to tenåringene legger ikke skjul på at de var lettet da de så mannen bli tatt.

- Jeg blir helt shaky av å tenke på det nå. Tanken på at Marie var i huset. Tenk om noe hadde skjedd med henne. Hva om jeg ikke hadde vært her? Det er så ekkelt å tenke på, sier Henning og rister på hodet.

Hentet kniv - Jeg klarte ikke å tenke klart. Jeg ble så redd. For å være helt ærlig så sprang jeg på kjøkkenet og hentet den største kniven jeg kunne finne og ga den til Henning, sier Marie til avisa.

Mamma Eva Dølvik hadde gått på jobb kun ti minutter før datteren hørte lyder i huset, og pappa Einar Markussen var tilfeldigvis bortreist. De er svært stolte over barna som reagerte s riktig, og skryter veldig av politiets behandling av saken.

- Jeg må virkelig berømme politiet her. Da jeg snakket med Marie rett etter at dette hadde hendt var hun helt fra seg. Jeg ringte straks til politiet og ba dem snakke med barna våre. Og det gjorde de virkelig. De tok seg tid til å roe dem ned og forklare ting ordentlig. Det var virkelig flott gjort av dem, sier Dølvik.

- Ja, det var godt å ha noen autoritære, solide personer å lene seg på etterpå, sier Henning.

«Kjenning» Innbruddstyven, som av politiet blir beskrevet som en «kjenning» i 30-årene, fikk med seg diverse husnøkler, Hennings mobiltelefon, og noen andre småting. så vidt familien vet har de fått tilbake alt som forsvant med tyven.

- Det er deilig å vite at han ble tatt, men ekkelt å vita at han var i huset såpass lenge, sier Marie.

Familien oppfordrer alle til å huske å låse dørene sine.

- Her var det snakk om et tidsvindu på kanskje 20 minutter der døra sto åpen, sier pappa Einar Markussen.

- Og ikke minst; hvis du er i tvil - ring politiet. De er der for å hjelpe, understreker Henning.

Mannen som tok seg inn i familien Dølvik Markussens hus skal ifølge politiet i Tromsø også ha brutt seg inn i flere andre hus i området, og de var allerede tipset om raidet. Mannen hadde da allerede knust et vindu i et hus i nærheten, på Mellomveien.

Politiet har vært raus med skryt til ungdommene, og har sagt til familien at de to handlet helt riktig, skriver Nordlys.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer