- Henning har vært dumsnill

En alvorstynget Erna Solberg møtte pressen etter narkoavsløringen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En alvorstynget Erna Solberg møtte pressen på Stortinget i kveld, kort tid etter at TV 2 Nyhetene avslørte narkosiktelsen mot Høyre-stortingsrepresentant Henning Warloe (50).

Benekter befatning Warloe ble pågrepet lørdag og siktet for befatning med narkotika, etter at politiet slo til mot hans stortingsleilighet i Oslo dagen før. I leiligheten fant de «en mindre mengde narkotika» og brukerutstyr som Warloe benekter befatning med.

Han har imidlertid innrømmet å ha brukt narkotika ved en annen anledning. Det opplyste Høyre-leder Solberg i kveld.

- Henning har vært dumsnill, sa hun, og siktet til Warloes forklaring om at han lånte ut nøkkelen til leiligheten på Oslo vest til en bekjent - som ifølge Solberg «har hatt problemer i livet».

- Det er imot Stortingets reglement å gi uforstående adgang til stortingsleiligheten, sa hun.

- Det er en utrolig trist sak. Henning er en dyktig politiker, uttrykte Høyre-lederen.

Warloes advokat Erling Lyngtveit opplyser til TV 2 at Høyre-politikeren mener narkotikaen og brukerutstyret er noe den bekjente med tilgang til leiligheten må svare for.

Var informert Det kom under pressekonferansen fram at Høyre-ledelsen siden fredag har vært informert om razziaen og siktelsen. De har imidlertid ikke sagt noe offentlig om det, før altså nyheten sprakk på TV 2s 21-nyhetssending.

- Vår vurdering var å ikke å gå ut med dette, siden politiet ikke har konkludert i saken, sa Solberg.

Warloe, som sitter på Hordaland-benken for Høyre, har i kjølvannet av siktelsen frasagt seg alle verv i partiet. Han blir imidlertid sittende på tinget perioden ut - men Solberg ga i kveld uttrykk for at hun ikke ønsker at han stiller til gjenvalg, på grunn av narkoaffæren.

MARKANT HØYRE-MANN: Henning Warloe har vært en sentral skikkelse i Bergen Høyre i en årrekke. Foto: HØYRE
MARKANT HØYRE-MANN: Henning Warloe har vært en sentral skikkelse i Bergen Høyre i en årrekke. Foto: HØYRE Vis mer

50-årige Warloe er en sentral politiker for Høyre i Bergen, og satt en periode som konstituert byrådsleder. Han skal ha befunnet seg i Bergen da politiet slo til mot leiligheten i Oslo.

Razziaen kobles til en større narkosak Romerike politidistrikt har gående, men Warloe skal ifølge Solberg være sjekket ut av denne.