Henrettelse i California utsatt

Anestesileger nektet å delta.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Michael Angelo Morales er dømt for å ha voldtatt og drept en 17 år gammel jente for 25 år siden. I dag klokka 12.01 amerikansk tid skulle han egentlig bli henrettet, men henrettelsen er utsatt til i kveld fordi to anestesileger nekter å delta under henrettelsen, melder AP.

Forsvarsadvokatene ønsket at fullbyrdelsen skulle utsettes etter at dommer Jeremy Fogel forrige uke beordret San Quentin-fengselet å ha en anestesilege til stede under henrettelsen. Dette for å minske smertene til Morales, som skulle henrettes med en giftsprøyte.

Uten bedøvelse vil henrettelsen være ulovlig.

- Bekymret

Den eksakte ordlyden i dommerens beordning er ikke kjent.

Anestesilegene sier i en pressemelding fra fengselet at de er bekymret for at kravet fra dommeren skal få dem i en situasjon der Morales våkner opp eller ser ut til å være i smerte.

- En slik innblanding vil være medisinsk uetisk. Derfor har vi latt være å delta i en slik prosess, sier legene.

Dommer Fogel har nå gitt fengselet to valg; enten få anestesilegene til å sørge for at Morales blir tilstrekkelig bedøvet eller dope ham ned med bedøvende middel.

Fengselets talsmann Vernell Crittendon sier at fengselet nå har fått frist til klokka 23.59 for å henrette Morales. Etter dette går «dødsgarantien» ut, og myndighetene må gå tilbake til den første dommeren som dømte Morales til døden i 1983.

DØDSKAMMER: I dette dødskammeret i San Quentin-fengselet ble Clarence Ray Allen henrettet 17. januar 2006.