Henrettelse i Oklahoma utsatt i siste liten

Usikker på om giften er lovlig.

 VENT IKKE HENG HAM:  Mange amerikanere vil fjerne dødsstraffen. Her fra USAs høyesterett i Washington, D.C. i 2007. Foto: REUTERS/Jason Reed / SCANPIX
VENT IKKE HENG HAM: Mange amerikanere vil fjerne dødsstraffen. Her fra USAs høyesterett i Washington, D.C. i 2007. Foto: REUTERS/Jason Reed / SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Henrettelsen av en drapsdømt mann i den amerikanske delstaten Oklahoma er utsatt i siste liten. Guvernøren vil først ha svar på om et stoff som skal brukes i giftsprøyten, er lovlig.

Henrettelsen skulle ha vært gjennomført onsdag ettermiddag lokal tid, men like før besluttet Oklahomas guvernør Mary Fallin å utsette fullbyrdelsen av dødsdommen til 6. november.

Mannen som skal henrettes, Richard Glossip (52), er dømt for å ha bestilt et drap på en motelleier i 1997. Advokatene hans ba høyesterett om en utsettelse ettersom de mener de har bevis som tyder på at mannen er uskyldig, men domstolen avviste anken bare minutter før henrettelsen skulle ha startet.

Henrettelsen ble forsinket på grunn av behandlingen i høyesterett. En time etter at den egentlig skulle ha startet, ga guvernøren ordre om utsettelse. Hun begrunnet det med at delstaten har mottatt et annet giftstoff enn det som var rekvirert, og hun vil nå få klargjort om stoffet oppfyller lovens krav. Det brukes tre ulike giftstoffer i sprøyten.

(NTB)