Henrettelse utsatt for andre gang etter kjendispress

Kim Kardashian West var til stede i fengselet da Rodney Reed fikk vite at henrettelsen utsettes - for andre gang.

HENRETTES IKKE: Rodney Reed skulle henrettes 20. november, men for andre gang har den drapsdømte 51-åringens henrettelse blitt utsatt. Nå skal saken vurderes av domstolen igjen. Foto: Ricardo B. Brazziell / Austin American-Statesman via AP / NTB scanpix
HENRETTES IKKE: Rodney Reed skulle henrettes 20. november, men for andre gang har den drapsdømte 51-åringens henrettelse blitt utsatt. Nå skal saken vurderes av domstolen igjen. Foto: Ricardo B. Brazziell / Austin American-Statesman via AP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Fredag kom beskjeden den dødsdømte fangen Rodney Reed hadde håpet på: Henrettelsen av ham er utsatt - for andre gang.

«Ekstremt takknemlige»

Det var fem dager til henrettelsesdatoen da ankedomstolen i Texas bestemte seg for å blokkere henrettelsen på ubestemt tid, og sende saken tilbake til domstolen i Bostrop, der han i 1998 ble dømt for drapet på 19 år gamle Stacey Stites.

Også i 2015 fikk Reed henrettelsen utsatt 10 dager før fastsatt henrettelsesdato, men den gang var utsettelsen altså bare midlertidig.

I en uttalelse fra Reeds forsvarere heter det at de er «ekstremt lettet og takknemlige (...) dette vil muliggjøre en skikkelig gjennomgang av de sterke og omfattende nye bevisene for Reeds uskyld», ifølge The Guardian.

Domstolen i Bostrop har gjentatte ganger avvist Reeds ankeforsøk, men den dødsdømte mannens forsvarere har argumentert for at nye bevis har styrket hans påstand om at han er uskyldig.

Massiv kjendisstøtte

Det har neppe vært til hinder for Reed at han den siste tida har fått store mengder kjendisstøtte, noe som igjen har ført til større oppmerksomhet rundt hans sak.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer