Henrettelsen av Doyle (61) endte i fiasko. Slipper et nytt forsøk

Måtte avbryte etter to og en halv time.

DØMT TIL DØDEN: Doyle Lee Hamm (61). Foto: Myndighetene i Alabama / Reuters / NTB Scanpix
DØMT TIL DØDEN: Doyle Lee Hamm (61). Foto: Myndighetene i Alabama / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Den dødsdømte amerikaneren Doyle Lee Hamm (61) slipper å måtte gjennomgå et nytt forsøk på å bli henrettet, etter at det første forsøket mislyktes. Det melder NBC News.

Hamms forsvarer, jussprofessor Bernard Harcourt, og delstaten Alabama har inngått et forlik som sikrer 61-åringen mot å gjennomgå det Harcourt beskrev som «tortur» på nytt.

- Doyle, familien og juristene hans er svært lettet, sier Harcourt i en kommentar.

To og en halv time

Hamm har i lang tid ventet på fullbyrdelsen av dødsdommen, som han fikk etter å ha drept en mannlig motellansatt i 1987. Men da myndighetene skulle avlive ham med gift i februar, gikk det helt galt, og forsøket måtte avbrytes etter to og en halv time.

Advokat Harcourt hadde i lang tid forsøkt å avverge henrettelsen av klienten med giftsprøyte, med henvisning til at blodårene hans ikke er egnet til injisering. Årsaken er at 61-åringen har vært kreftsyk og dessuten mangeårig sprøytenarkoman.

Myndighetene gjorde likevel et forsøk, etter å ha kommet til at de kunne sette sprøyta i beina. Men det fungerte altså svært dårlig, og advokat Harcourt beskriver i sin blogg en svært klønete prosess der de stakk den eldre mannen flere steder.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer