<strong>DØDSDØMT:</strong> Kimberly McCarthy (51) skulle henrettes i kveld, amerikansk tid. Nå er imidlertid henrettelsen utsatt til april. Foto: AP / NTB SCANPIX
DØDSDØMT: Kimberly McCarthy (51) skulle henrettes i kveld, amerikansk tid. Nå er imidlertid henrettelsen utsatt til april. Foto: AP / NTB SCANPIX Vis mer

Henrettelsen av Kimberly (51) er utsatt til april

Skulle henrettes i kveld. - Jeg er glad, sier 51-åringen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Kimberly McCarthy (51) skulle etter planen henrettes i kveld amerikansk tid. Hun ville blitt den første kvinnen som ble henrettet i USA siden høsten 2010.

Nå er er imidlertid henrettelsen utsatt til 3. april, melder AP.

Årsaken er ifølge nyhetsbyrået at dommeren Larry Mitchell i Dallas mener det er behov for en lengre vurdering av juryen som avsa dødsdommen mot den 51 år gamle kvinnen.

For i motetning til McCarthy, som er svart, er alle jurymedlemmene hvite, skriver AP. Og som følge av dette ønsker dommer Mitchell å undersøke om juryen har dømt henne for strengt basert på hudfarge.

- Jeg er glad Utsettelsen kom bare timer før kvinnen skulle henrettes.

McCarthy skal ikke ha virket nersøs eller spent da hun fikk budskapet.

- Jeg er glad for det nå, skal hun ha sagt til fengselets talsmann John Hurt.

- Men det er fortsatt arbeid som må gjøres på mitt tilfelle.

11 kvinner Dødsdommen mot 51-åringen har skapt stor oppmerksomhet i USA. Ingen andre kvinner er blitt henrettet i landet siden høsten 2010.

Elleve kvinner har blitt henrettet i Statene etter at Høyesterett besluttet å fortsette med dødsstraff i 1976. I samme periode er hele 1309 menn henrettet, skriver Associated Press.

- Kvinner begår rundt ti prosent av drapene, men maksimalstraff forutsetter også brutale tilleggselementer som voldtekt, ran eller mishandling, sier Richard Dieter, direktør ved Infomasjonssenteret for dødsstraff.

Knivstakk naboen Bakgrunnen for dommen mot McCarthy er en forbrytelse hun begikk den 21. juli 1997. Hun tok seg da inn til sin 71 år gamle nabo i Texas-byen Lancaster og ba om å få låne litt sukker.

I stedet knivstakk hun Dorothy Booth fem ganger, slik at hun døde. McCarthy skar ifølge dommen også av en av Booths fingre, for å få av en diamantring. Denne ble seinere pantsatt, skriver Reuters.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer