Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Henrettelsen av Leyla M utsatt

Iranske myndigheter har utsatt henrettelsen av 19 år gamle Leyla M, melder Amnesty International.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Leyla Mafi ble i fjor dømt til døden for «umoralske handlinger». Saken vakte sterke internasjonale reaksjoner da det ble kjent at 19-åringen er mentalt tilbakestående og at hun ble tvunget til prostitusjon som barn.

Både statsminister Kjell Magne Bondevik (KrF) og utenriksminister Jan Petersen (H) engasjerte seg i saken, og statsministeren ba i et brev til Irans president Sayeed Mohammed Khatami om at henrettelsen ble stanset.

Amnesty skriver i en pressemelding at iranske myndigheter nå vil undersøke rapporter om at Leyla M har en mental alder på åtte år. Etterforskningen kan ta mange måneder.

Nærmere 20.000 mennesker i Norge deltok i aksjonen for å få stanset henrettelsen.

- Beslutningen om en ny etterforskning av Leyla Mafis sak viser at press fra organisasjoner som Amnesty International nytter, heter det i en pressemelding.

(©NTB)

DET HJELPER: Demonstranter fotografert utenfor den den iranske ambassaden i Drammensveien i Oslo før jul. I dag ble henrettelsen av Leyla M utsatt. Foto: Jon Eeg / SCANPIX
DET HJELPER: Demonstranter fotografert utenfor den den iranske ambassaden i Drammensveien i Oslo før jul. I dag ble henrettelsen av Leyla M utsatt. Foto: Jon Eeg / SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media