Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Henrettelsen av Tucker blir ikke den siste

WASHINGTON (NTB): Henrettelsen av Karla Faye Tucker rystet omverdenen og skapte også bekymring blant amerikanerne. Men Karlas skjebne gjør neppe utsiktene lysere for de over 3 000 som sitter på dødscelle i USA.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tucker var vakker, liten og overbevisende i sin åndelige og religiøse omvendelse. Hun reiste tvil om det er riktig å henrette dømte som viser ekte anger og forvandling etter å ha begått drap. Særlig blant evangeliske kristne ble det sådd tvil, nær 40 prosent av dem sier giftsprøyten som ble satt i Texas i natt, fikk dem til å endre holdning.

Den neste myndighetene tar livet av er trolig en mann, svart eller latiner, to meter høy og 120 kg tung. Han hevder fortsatt sin uskyld, og ingen tror ham. Mens Karla fikk full mediedekning - og egnet seg for det - blir det nok stille som i graven når bøddelen henter neste offer.

Dødsstraffen har solid velgeroppslutning i USA. Det finnes riktignok meningsmålinger som antyder at halvparten av befolkningen foretrekker å dømme drapsmenn til livsvarig fengsel, dersom rettsapparatet garanterer at det ikke foreligger noen mulighet for løslatelse før den dømte bæres ut av anstalten.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!