DØDSDØMT: 46 år gamle Kelly Renee Gissendaner er dømt til døden for medvirkning til og planlegging av drapet på sin ektemann. Foto: NTB SCANPIX
DØDSDØMT: 46 år gamle Kelly Renee Gissendaner er dømt til døden for medvirkning til og planlegging av drapet på sin ektemann. Foto: NTB SCANPIXVis mer

Henrettelsen hennes ble utsatt etter at vokterne oppdaget et problem

Feil med giften.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Staten Georgia i USA har utsatt henrettelsen av Kelly Renee Gissendaner (46), som er dømt til døden for medvirkning til drap på sin ektemann, etter at vokterne oppdaget en feil med giften som skulle brukes. Det melder nyhetsbyrået AP.

Gift-væsken, pentobarbital, var uklar, og etter å ha konferert med en farmasøyt kom de til enighet om å ikke ta noen sjanser og utsette henrettelsen for andre gang på under en uke. Forrige gang var det grunnet voldsomt snøvær.

Gissendaner har også forsøkt å få en benådning i høyesterett da advokatene hennes argumenterer for at hun ikke var til stede da kjæresten hennes, Gregory Owen, tok livet av ektemannen hennes, men foreløpig har ikke den øverste rettsinstansen valgt å gripe inn.

Retten har tidligere konkludert med at Gissendaner hadde planlagt drapet på ektemannen sammen med kjæresten. Owen hadde deretter handlet på instruksjoner fra kjæresten. Han overfalt Douglas Gissendaner, kjørte ham ut på et øde sted og stakk ham gjentatte ganger med en kniv, skriver Washington Post.

Kelly skal deretter ha møtt Owen for å sette fyr på ektemannens bil og fjerne alle spor. I avhørene i ettertid innrømmet Owen hva som hadde skjedd, og vitnet også mot Kelly i retten.

Han får muligheten til å bli løslatt på prøve om åtte år for sitt samarbeid med politiet i saken.

Skulle henrettelsen av Gissendaner bli gjennomført, vil hun bli den 16. kvinne som blir henrettet etter at høyesterett gjeninnførte dødsstraffen i 1976. I samme tidsrom har omlag 1400 menn blitt henrettet.

Hun vil også bli den første kvinnen til å bli henrettet i staten Georgia siden andre verdenskrig.