Henretter på direkte-tv

Thailand henretter narkotikasmuglere på direktesendt tv. - Det gir alle en klar beskjed om at vi mener alvor, sier statsminister Thaksin Shinawatra.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Thailand er et yndet feriemål for mange av verdens turister, men landet har enorme problemer med narkotikaomsetning. Nå skal landet gå enda hardere til verks mot den ulovlige handelen.

Skytes foran kamera

Når som helst, og uten forvarsel, kan narkotikaforbrytere på dødsceller i Bangkwang-fengselet hentes. De blir ført til retterstedet, og henrettet med skytevåpen foran åpent kamera.

Deler av henrettelsene sendes på direktesendt fjernsyn, og ifølge Aftonbladet er de bisarre filmseansene myntet på både Thailands befolkning og de titalls millioner turister som hvert år besøker landet. Henrettelsene skal finne sted to til tre ganger i måneden.

Vil gå enda lenger

- Det gir alle en klar beskjed om at vi mener alvor, sier Thailands statsminister Thaksin Shinawatra. Statsministeren ønsker å gå enda lenger.

Shinawatra overveier å innføre obligatorisk dødsstraff for narkotikalovbrudd, samt legge henrettelsene til Bangkoks mest kjente markedsplass, Sanam Luang. I tillegg vil han fjerne domfeltes mulighet til å søke kongen om benådning.

Desperat situasjon

Thailand har enorme problemer med narkotikasmugling. Dopet velter inn fra hovedsaklig nabolandet Burma, og Thailand har fire millioner narkotikamisbrukere. Fengslene er overfylte på grunn av narkotikalovbrudd, og bare i løpet av de siste 14 dagene har 33 personer blitt dømt til døden for denne typen lovbrudd, skriver Aftonbladet. Les hele artikkelen til Aftonbladet

VISER INGEN NÅDE: Thailands statsminister Thaksin Shinawatra forsvarer henrettelser foran kamera. Han vil også fjerne muligheten tilå søke om benådning.