Henretter palestinske quislinger

Tre palestinere er dømt til døden for å ha samarbeidet med Israel. De tre skal ha hjulpet Israel med å likvidere en palestiner i desember.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De tre ble pågrepet etter likvidasjonen av den palestinske tannlegen Thabet Thabet i Tulkarem på Vestbredden 31. desember. Thabet ledet det palestinske helsedepartementet.

En fjerde palestiner ble dømt til 15 års fengsel for sitt samarbeid med israelerne i forbindelse med likvidasjonen av Thabet, opplyser palestinske kilder.

En henrettelse av de tre dødsdømte kan først gjennomføres dersom palestinernes president Yasser Arafat gir sin tilslutning.

13. januar ble to palestinere som var funnet skyldige i å ha samarbeidet med israelerne henrettet i Nablus og Gaza by, og dette var de første henrettelsene siden de palestinske selvstyremyndighetene ble opprettet i 1994.

Tirsdagens dødsdommer ble kunngjort få timer etter at Israel lik viderte seks Hamas-aktivister og to barn i Nablus.

En palestiner som var mistenkt for å arbeide for den israelske sikkerhetstjenesten ble skutt ned og drept av ukjente i sitt hjem utenfor Betlehem.

(NTB)

DØMT TIL DØDEN: Tre palestinere ble i går kveld dømt til døden. De skal ha hjulpet israelske styrker å lokalisere Fatah-medarbeideren Thabet Thabet, som ble skutt i desember.