Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Henrettes for terror mot muslimske mål

Vil Indonesias president redde dem igjen?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Tre kristne militante skal henrettes i Indonesia på torsdag. Domingas da Silva, Fabianus Tibo og Marianus Riwu er dømt til døden for terrrorangrep på øya Salawesi i Indonesia i 2000.

Terrorangrepet tok livet av flere muslimer, , melder nyhetsbyrået AP.

De tre skal etter planen skytes på den samme øya som der de utførte terror-angrepene for seks år siden.

Ifølge planen skulle de tre, som alle nekter straffeskyld, egentlig henrettes i august, men de fikk innvilget en utsettelse i siste minutt. Dette på grunn av kraftige demonstrasjoner fra kristne grupper og en appell for at paven skulle be om barmhjertighet for de dødsdømte.

De kristne demonstrantene ble bønnhørt, og president Susilo Bambang innvilget en utsettelse.

De terror-dømtes advokat, Roy Bening, mener at henrettelse av de tre mennene vil være ulovlig ettersom de nylig har bedt presidenten om en ny utsettelse. Han mener at en henrettele ikke kan finne sted før presidenten har svart på forespørselen.

- Jeg håper fortsatt at presidenten vil beordre påtalemyndighetene å stoppe henrettelsene, sier Bening.

STORE DEMONSRASJONER:Kristne indonesere organiserte demonstrasjoner mot den planlagte henrettelsen i august. Den gang ble de bønnhørt. Det er ikke så sikkert at det vil skje igjen på torsdag. Foto: SCANPIX
STORE DEMONSRASJONER:Kristne indonesere organiserte demonstrasjoner mot den planlagte henrettelsen i august. Den gang ble de bønnhørt. Det er ikke så sikkert at det vil skje igjen på torsdag. Foto: SCANPIX Vis mer