Henrettes «live» på nett?

Et stort nettselskap vil vise henrettelsen av Timothy McVeigh direkte på nett. McVeigh er dømt for å ha drept 168 mennesker i et bombeattentat i Oklahoma, USA.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Selskapet Entertainment Network (ENI), fra Tampa i Florida, ønsker å tjene penger på henrettelsen av mannen som sto bak historiens verste terroraksjon i USA. McVeigh er kjent som Oklahoma-bomberen, etter at han sprengte en offentlig bygning i Oklahoma i 1995. 168 mennesker døde. 16. mai i år skal han få giftsprøyta.

ENI har gått til sak for å få rettighetene til å vise henrettelsen, etter at de først fikk avslag på søknaden fra de amerikanske fengselsmyndighetene.

- Folket har rett til å se at dommen blir fullbyrdet, sier selskapets advokat Derek A Newman til Tampa Bay Business Journal.

Han sier at de ifølge grunnloven har rett å få installert et webkamera i rommet der McVeigh skal dø. Selskapet understreker at direktesendingen bare skal bli tilgjengelig for voksne.

McVeigh sa i forrige måned at alle barna som døde i bombeattentatet, var å regne som et «underordnet problem». Det eneste han angret på var at tallet på døde barn i attentatet førte til at han fikk mye dårlig pr.

17. april avgjør retten i Indiana om ENI får sende henrettelsen eller ikke.

HENRETTES: Timothy McVeigh skal få giftsprøyta 16. mai.
<B>ATTENTAT: McVeigh er dømt for attentatet mot Alfred P. Murrah Federal Building onsdag 19. april 1996, i Oklahoma City.