Henrettet etter 20 år på dødscelle

Vietnam-veteran måtte bøte med livet etter å ha voldtatt og drept sin to år gamle niese.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Eddie Albert Crawford tjenestegjorde under Vietnam-krigen. Oppholdet resulterte i psykiske problemer med blant annet minnesvikt.

Noe Crawford mener også skjedde da han bortførte sin to år gamle niese Leslie English fra hennes hjem i Griffin, Georgia den 25.september 1983, ifølge Reuters

Jenta ble funnet delvis avkledd i et skogholt i nærheten. Politiet kunne senere konstatere at hun ble voldtatt og kvalt før hun ble dumpet i skogen. De tekniske funnene på stedet og Crawfords sprikende forklaring på hvor han befant seg denne dagen gjorde at etterforskerene raskt greide å knytte ham til det grufulle drapet.

Leslies mor som og er Crawfords svigersøster, skal tidligere den dagen nektet å ha sex med ham. Selv hevder Crawford at han ikke husker noe av det som skjedde.

I 1984 ble han dømt til dødsstraff og etter å ha tilbragt de siste 20 årene på dødscelle, ble 57-åringen i går henrettet med giftsprøyte.

Crawfords forsvarere krevde at etterforskningen måtte gjennoptas og det skulle utføres en DNA-test av nye funn.

Crawford avsto fra å innta det berømte, siste måltid og konsentrerte seg heller om de aller siste, beklagende ordene til jentas familie.

- Jeg husker ingenting. Men hvis dette gir dem fred, er det vel verdt det.

DØDSBENKEN:</B> Henrettelsen av Eddie Albert Crawford er den andre i Georgia i år, og den 36. totalt siden USAs høyesterett gjeninnførte dødstraff i denne staten.