Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Henrettet for 20 år gammelt drap i Texas

En 38 år gammel mann ble tirsdag henrettet for å ha drept en mann og ranet ham for 13 dollar for 20 år siden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

38 år gamle Troy Kunkle ble dømt til døden for å ha tatt livet av 31 år gamle Steven Horton i Corpus Christi i Texas 12. august 1984.

Drapet skjedde da Kunkle og tre medskyldige kom kjørende nedover gata i Corpus Christi. De så Horton spasere langs gata, og tilbød ham skyss. Deretter prøvde de å rane ham, men Horton nektet å gi fra seg lommeboka som inneholdt 13 dollar. Kunkle skjøt deretter Horton i bakhodet, ifølge tiltalen.

Etter å ha tatt livet av Horton, skal Kunkle ifølge en av de tre medskyldige ha sagt: «Another day, another death, another sorrow, another breath», et sitat som er hentet fra Metallica-låten «No Remorse».

Kunkles tre medsammensvorne ble dømt til fengsel fra 30 år til livstid.

Kunkles henrettelse ble utsatt med to timer fordi høyesterett behandlet ankesaken fra den dødsdømte mannen. Anken ble avvist, og Kunkle ble dermed den andre personen som ble henrettet i delstaten Texas hittil i år.

(NTB)

HENRETTET: Troy Krunkle.