Henrettet for drap kameraten begikk

Ingen er uenige om at Nathaniel Woods ikke skjøt og drepte tre politimenn, men natt til fredag ble han henrettet likevel.

HENRETTET: Nathaniel Woods ble torsdag henrettet for sin rolle i drapene på tre politimenn i 2004. Foto: Alabama Department of Corrections / Handout via REUTERS / NTB scanpix
HENRETTET: Nathaniel Woods ble torsdag henrettet for sin rolle i drapene på tre politimenn i 2004. Foto: Alabama Department of Corrections / Handout via REUTERS / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det var svært dramatiske timer torsdag kveld i Alabama.

Bare minutter før han etter planen skulle henrettes fikk 43 år gamle Nathaniel Woods tilsynelatende en hjelpende hånd fra amerikansk høyesterett, som midlertidig satte en stopper for fullbyrdelsen av dødsstraffen, skriver The Birmingham News.

Men utsettelsen var høyest midlertidig, for drøye to timer etter kom det en ny avgjørelse fra høyesterett: Nathaniel Woods kunne henrettes.

Og like over klokka 04 norsk tid informerte fengselsvesenet i Alabama om at henrettelsen var fullbyrdet.

Nathaniel Woods døde klokka 21.01 lokal tid.

- Helt uskyldig

Woods ble dømt til døden for drapet på tre politimenn, på tross at Kerry Spencer, som var mannen som rent faktisk avfyrte de dødelige skuddene, hele tiden har hevdet at han var helt uskyldig.

- Nate er helt uskyldig. Den mannen visste ikke at jeg skulle skyte noen, like lite som jeg visste at jeg skulle skyte noen den dagen, sier Spencer til CNN.

Det var 27. juni 2004 at de fire politimennene fra Birmingham i Alabama, Charles Bennett, Harley Chisholm III, Carlos Owen og Michael Collins dro til en leilighet for å arrestere Woods.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer