Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Henrettet foran kamera

Daniel Pearl ble tvunget til å lese opp en erklæring om at muslimer blir forfulgt og at han selv var jøde. Så skjærer kidnapperne over strupen hans.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En mann har overlevert drapsvideoen til det amerikanske konsulatet i Karachi, ifølge den pakistanske avisa Dawn.

Nå er mannen, som heter Ahmed Jan, arrestert av pakistansk politi. Jan jobber i markedsavdelingen i en avis med hovedkontor i Peshawar.

Han har forklart politiet at han fikk betaling for å bringe videoen til Karachi. Han har også oppgitt navnene på mennene, men navnene er antakelig falske.

Viser drapet

Den femti sekunder lange videoen viser drapet på den amerikanske journalisten. Pearls ansikt er det eneste som er synlig. Han snakker til noen som står på den ene siden hans.

En hånd kommer inn i bildet bak Pearl. Den tar tak i hodet og drar det bakover. Deretter skjærer kidnapperen strupen over på fangen.

Senere i videoen vises Pearls avkappede hode.

Pearls kropp er enda ikke funnet. Hans høygravide kone Marianne er fremdeles i Karachi. Hun dro til Karachi for å be kidnapperne om å spare ektemannen hennes.

- Jeg lover at terroristene ikke har vunnet over min mann, uansett hva de har gjort. De har heller ikke klart å ta fra ham verdigheten eller verdien som menneske, sier hun i en melding.

Tre menn er arrestert i saken. Ahmed Omar Saeed Shaikh, Fahad Naseem og Salman Saquib har i retten sagt at Pearl er død og at han ble drept i januar.

Shaikh har fortalt at kontakter i Lahore sa til ham på telefon at «Pappa er allerede død». «Pappa» var et kodenavn for Pearl. Beskjeden ble gitt første februar. Etterforskerne tror at Pearl ble drept noen dager tidligere. Amerikanerne jobber nå via diplomatiske kanaler for å sikre at Pakistan utleverer en eller flere av drapsmennene hvis de blir tatt.

HØYGRAVID:</B> Enken etter Daniel Pearl dro til Karachi og ba for mannens liv. Nå vet hun at han er død.
PRESIDENTEN TALER</B> til befolkningen om drapet på den amerikanske journalisten. Musharraf har lovet å ta terroristene.
Hele Norges coronakart