Henrettet i elektrisk stol

Lynda Lyon Block (54) ble satt i den elektriske stolen i Alabama i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En kvinne som i 1993 ble dømt for å ha skutt og drept en politimann, ble fredag henrettet i en elektrisk stol i den amerikanske delstaten Alabama.

Lynda Lyon Block (54) er trolig den siste personen som henrettes på denne måten i Alabama. Forrige måned vedtok delstatsmyndighetene at det heretter skal brukes gift. Nå er det bare delstaten Nebraska som bruker elektrisitet som henrettelsesmetode.

Blocks samboer, George Sibley, er også dømt til døden for å ha drept politimannen og tobarnsfaren Roger Motley Jr. på en parkeringsplass utenfor et kjøpesenter. En forbipasserende varslet politimannen om at en ung gutt ropte om hjelp, men idet han nærmet seg bilen til paret, ble han skutt flere ganger.

Block hadde ingen advokat og anket aldri dødsdommen. Da hun ble spurt om hun ønsket å gi en uttalelse før hun døde, svarte hun nei.

Block er den første kvinnen som er henrettet i Alabama siden 1957.

(NTB-Reuters)

HENRETTET: </B> Lynda Lyon Block ville ikke ha advokat, og heller ikke gi noen uttalelse før hun ble plassert i den elektriske stolen.
<B>EKTEMANNEN OGSÅ DØMT: George Sibley ble også dømt for drapet på politimannen. Han skal etter planen også henrettes i dag.