Henrettet i natt

USAs delstat Oklahoma henrettet i natt den første svarte kvinnen som er dømt til døden i USA siden 1954.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jesse Jackson demonstrerte for benåding

41 år gamle Wanda Jean Allen møtte bøddelen bare få timer etter at hennes siste søknad om utsettelse ble avvist av USAs høyesterett og Oklahomas guvernør Frank Keating.

Blant dem som argumenterte for henne var borgerrettighetslederen Jesse Jackson. Han hevdet at hun burde benådes fordi hun er mentalt tilbakestående.

Allen ble dømt for å ha skutt sin elskerinne Gloria Leathers under en krangel utenfor politistasjonen i Oklahoma City i 1988, på et tidspunktet da hun var under sikring etter å ha blitt fengslet for å ha drept en barndomsvenn. Hun og Leathers møttes i fengsel.

Saken hennes vakte oppsikt fordi advokatene hennes sa at hun var mentalt tilbakestående på grunn av hjerneskader hun fikk som barn.

Natten før henrettelsen ble Jackson og 27 andre motstandere av dødsstraff arrestert da de forsøkte å blokkere veien til fengselet der Allen ble holdt.

(NTB)

HENRETTET: Wanda Jean Allen ble i natt drept med giftsprøyte i den amerikanske delstaten Oklahoma. På bildet ber hun en amerikansk domstol om nåde.Foto: SCANPIX
ARRESTERT: Borgerrettsforkjemperen Jesse Jackson ble arrestert under en protest mot henrettelsen.Foto: SCANPIX