Henrettet i natt

Edward LaGrone ble den femte henrettede fangen i Texas så langt i år. - Jeg er ikke trist eller bitter, sa han.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg vil bare si at jeg ikke er trist eller bitter på noen, sa Edward Lagrone (46) i en siste uttalelse før nattas henrettelse.

- Som jeg har sagt fra første dag - jeg drepte dem ikke. Men jeg er ikke bedre enn de menneskene som gjorde det.

Han ble aldri trodd da han bedyret sin uskyld. Og henrettelsen skapte ikke spesielt mye oppstyr i USA. Han ble dømt for å ha begått seksuelle overgrep mot en ti år gammel jente, som ble gravid. Da jentas mor, som på den tida var LaGrones kjæreste, fant ut hva som hadde skjedd, truet hun med å anmelde ham.

Det førte til at 46-åringen drepte tiåringen og to grandtanter av jenta med hagle.

Giftsprøyte

I natt fikk han den dødelige giftsprøyta etter å ha sagt sine siste ord:

- Jesus er herre. Det er alt jeg har å si.

Sju minutter etter giftinjeksjonen døde han.

- Dette er en av verstingene. Dette var kaldblodig drap, sa påtalemyndighetenes Steve Conder og David Montague til nyhetsbyrået AP før henrettelsen.

Når LaGrone i tillegg hadde en tidligere dom for drap, kom ikke straffeutmålingen som noen overraskelse. De henretter deg for langt mindre enn dette i Texas. Staten har stått for over en tredel av alle henrettelser i USA siden 1976 og for 24 av totalt 65 henrettelser i fjor.

- Umenneskelig

Edward LaGrone hadde, som alle andre som sitter på dødscelle, anket saken. Hovedargumentasjonen var at straffen var umenneskelig, siden loven i Texas ikke åpner for vanlig livstidsdom uten mulighet til prøveløslatelse. Hvis domstolen hadde valgt livstidsdom, kunne han blitt prøveløslatt etter femten år. Dermed mener mange at retten i mange tilfeller har problemer med å unngå å idømme dødsstraff.

Denne uka skulle Texas henrette forbrytere tirsdag, onsdag og torsdag. Men Kevin Cooper, som skulle dø i går, fikk utsatt straffen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer