- Henrettet involverte i USA-møte

Nord-Koreas leder Kim Jong-un skal ikke ha vært fornøyd etter at toppmøtet med USAs president Donald Trump endte resultatløst.

LEDER: Kim Jong-un skal ha vært misfornøyd med samtalene med USA. Foto: REUTERS/Shamil Zhumatov/File Photo
LEDER: Kim Jong-un skal ha vært misfornøyd med samtalene med USA. Foto: REUTERS/Shamil Zhumatov/File Photo Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Nord-Korea skal ha henrettet sin spesialutsending til USA, Kim Hyok-chol, og andre rådgivere som forhandlet rundt møtet med USA i Hanoi i februar.

Det skriver nyhetsbyrået Reuters. De siterer en kilde som sier at Hyok-chol og fire andre ble henrettet ved Mirim lufthavn i Pyongyang. Personene skal i tillegg ha vært anklaget for å være spioner.

Kim Young-chol, en annen ansatt i utenriksdepartementet som skal ha forhandlet med USAs utenriksminister Mike Pompeo før møtet, er ifølge nyhetsbyrået sendt i arbeidsleir.

Disse personene holdes nemlig ansvarlige for at møtet endte resultatløst, skriver sørkoreanske Chosun Ilbo. En representant for den nordkoreanske avisa skal ha avslått å kommentere.

Det var 27. februar at USAs president Donald Trump og Nord-Koreas leder Kim Jong-un møttes i vietnamske Hanoi for å diskutere atomnedrustning. Møtet ble avbrutt før tida, og endte resultatløst.

Nord-Korea ønsket seg en lettelse i sanksjonene mot landet, men uten å få gjennomslag. Kim har anklaget USA for å ha opptrådt uredelig i forhandlingene.

Ifølge Reuters skrev den statseide avisa Rodong Sinmun følgende i en kommentar torsdag:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer