Henrettet kinesisk seriemorder

Yang Xinhai går inn i historien som en av Kinas verste seriemordere, med flere enn 67 liv på samvittigheten. I dag måtte han selv bøte med livet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I tre år syklet Yang Xinhai (38) fra by til by og tok livet av minst 67 mennesker. Og skadet ytterligere ti. Ofte med en hammer eller kjøttkniv som våpen. Flere ganger tok han livet av hele familier.

6. desember 2002 var turen kommet til Liu Zhanwei. En bonde i 30-årene. Både Liu, hans mor, kone, sønn og datter ble ofre for Yangs hammer. Kun faren, 68-år gamle Liu Zhongyuan overlevde. Han sov i et annet hus den natten. Han kan ennå se for seg sitt barnebarn, der hun lå på gulvet med et hull i hodet. I et rom fullt av blod.

- Min kone kunne fremdeles blunke, men ikke lenger snakke, forteller han til China Daily.

Yang begravde drapsvåpenet nær en grav og kastet sine blodige klær i en elv, og spaserte de to timene det tok å komme seg til byen.

Ti dager senere døde Liu seniors kone.

Endelig tatt

I november i fjor ble Yang endelig tatt, nærmest ved en tilfeldighet. Politiet fant ham under en rutinerazzia ved et av Ganzhou Citys «gledeshus». 1. februar Yang funnet skyldig, og dømt til døden etter kun en time i retten. Der han ble beskrevet som en spesielt «lumsk» morder. Han opererte helst om natta. Hver gang i nye klær - og sko en størrelse større enn han egentlige. Han er også dømt for å ha voldtatt 23 av ofrene sine.

Yang tilstå å ha begått drap i fire provinser; Henan, Anhui, Shandong og Hedei. Politiet fant også fellende DNA-bevis på flere av åstedene.

Nøt å drepe

Etter at han sluttet skolen i 1985, reiste han rundt som løsarbeider. To ganger ble han sendt i arbeidsleir for tyveri. I 1996 ble han dømt til fem års fengsel for voldtektsforsøk. Da han slapp ut i 2000, begynte han sin «karriere» som drapsmann.

Han frasa seg retten til å anke. Hvordan han endte sine dager er uvisst, men ifølge BBC News Online er metoden ved henrettelser i Kina enten dødelig injeksjon, eller skudd i hodet.

Noen mener Yang begynte å drepe etter å ha blitt dumpet av kjæresten. Andre hevder at han simpelthen nøt å drepe. Selv hadde han dette å si til China's Central Television etter rettssaken:

- Da jeg drepte folk, følte jeg et begjær. Det inspirerte meg til å drepe mer. Jeg bryr meg ikke om de fortjente å leve eller ei. Det er ikke min bekymring, sa han, og la til at han ikke hadde noen interesse av å være en del av samfunnet.

DOMMEN FALLER: Her blir Yang Xinhai, en av Kinas verste seriemordere, ført inn i retten for å få sin dom.