Henrettet med bil

ARENDAL/OSLO (Dagbladet.no): - Sjåføren ga full gass og kjørte rett på ham, slik at han ble slengt flere meter opp i luften. Jeg trodde ikke det jeg så, forteller et øyenvitne til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Siktede ble forsøkt avhørt i natt, men han ville ikke si noe før han fikk advokat, sier jourhavende ved Arendal politistasjon, Ernst-Ragnar Pfaff, til Dagbladet.no.

Den siktede 22-åringen har nå fått oppnevnt advokat. Politiet starter avhør i løpet av dagen.

Et titalls personer ble ved 22.30-tiden i går vitne til det grusomme drapet på parkeringsplassen ved kjøpesenteret Maxis utenfor Arendal sentrum.

Den drepte 30-åringen gikk ut av kjøretøyet sitt og slo et balltre i frontruta på bilen med de to personene som like etter kjørte ham ned. Den svarte Fiaten kjørte avgårde, mens 30-åringen løp etter.

- Plutselig ser jeg at bilen snur og gir full gass rett mot ham. Avstanden var kanskje et par hundre meter og bilen får stor fart før den treffer mannen. Han blir slengt flere meter opp i luften og smeller ned i asfalten. Fiaten spinner avgårde og forsvinner i retning Arendal. To av de andre bilene følger etter, forteller et sjokkert øyenvitne til Dagbladet.

Bremset ikke

Victor Modahl (32) fylte bensin ved siden av Maxis da drapet skjedde. Han så minst fire biler kjøre inn på parkeringsplassen foran senteret. Bilene spant rundt på plassen.

Modalhl så ikke at offeret kom, men han så at noe ble kastet etter den mørke Fiaten.

- Bilen kjørte ut av parkeringsplassen og ut på veien. Men etter 30 meter svingte ned over en gressplen og ned på plassen. Bilen kjørte mot mannen og passerte tett ved ham. Han smalt balltreet midt i frontruten på bilen, forteller Modahl.

Fiaten kjørte videre mot Modahl, før den snudde og kjørte direkte mot mannen.

- De ga på det de kunne. Det så ut som om mannen ble stående. Kanskje de trodde at han ville hoppe unna, kanskje han trodde at de ville svinge. Men bremselysene kom aldri på, sier Modahl.

Meldte seg

I tre timer lette politiet etter bilen og gjerningsmannen, som de etter hvert kjente identideten til. Ved 2-tida i natt kom mannen i 20-årene selv gående inn på politistasjonen i Arendal.

- Han kom alene og det hele foregikk stille og helt udramatisk, fikk Dagbladet.no opplyst av Arendal-politiet i natt.

- Som en film

Pfaff sier at politiet på bakgrunn av vitneavhør etterforsker saken som et forsettlig drap.

- Jeg kan ikke fatte at slikt skal skje. Det var mye trafikk på parkeringsplassen. Det var som å se på en film. Jeg orket ikke gå bort før ambulansen hadde tatt med seg stakkaren. Det var så mye blod, sier et øyenvitne til Dagbladet.

Den drepte 30-åringen jobbet som sivil barnevernsarbeider. Han skal tidligere ha jobbet som dørvakt i Arendal og blir beskrevet som en «rolig og skikkelig mann».

Etter det Dagbladet erfarer tilhører gjerningsmannen, som er i 20-årene, et belastet miljø i Arendal. Gjerningsmannens søster skal ha vært kjæreste med den nå avdøde 30-åringen. Kvinnen skal ha ventet barn.

Etter det Dagbladet får opplyst, skal det i dagene før bildrapet ha vært en heftig konflikt om dette mellom offeret og den antatte gjerningsmannen.

- Det er på det rene at de to hadde et mellomværende, men jeg vil ikke gå inn på hva krangelen gjaldt, sier Ernst-Ragnar Pfaff til NTB.

ÅSTEDET: Her ble 30-åringen meid ned og drept i går kveld. Tre timer seinere meldte gjerningsmannen seg for politiet.