Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Henrettet og halshogd

Ni irakiske soldater ble skutt i bakhodet, og sju av dem halshogd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) Likene av de irakiske soldatene, som trolig har kjempet sammen med amerikanske soldater i offensiven som startet i Falluja, ble funnet i Mosul lørdag. Ifølge det amerikanske forsvaret hadde alle blitt skutt i bakhodet, og sju av dem var i tillegg halshogd, melder CNN.

De ble funnet mindre enn 100 meter unna hverandre, og det er foreløpig uklart hvor lenge de har ligget der.

Rundt 700 irakiske soldater opererer i Mosul, og det er en irakisk militærbase fem mil utenfor byen.

Flere groteske drap

Amerikanske styrker har i det siste trappet opp angrepene mot opprørerne i den etniske delte byen i nord.

I løpet de siste månedene har mange andre personer også blitt halshogd og lemlestet i Mosul. På torsdag fant amerikanske soldater fire menn som alle var halshogd.

Slike groteske drap blir ofte gjennomført for å skremme lokalbefolkningen og irakiske sikkerhetsstyrker. I januar skal det være valg i Irak, men i Mosul er valgmateriale blitt ødelagt. Overgangsmyndighetene forsøker nå å skaffe til veie nytt materiale.

I den irakiske hovedstaden Bagdad var det store uroligheter lørdag. Minst ni personer ble drept i forskjellige angrep.

Vender tilbake


I Falluja har nå arbeidet så smått begynt med å bygge opp igjen byen. Små deler av befolkningen har vendt tilbake til byen, og lette lørdag febrilsk etter mat.

Bill Taylor leder gruppa som skal stå for gjenoppbygningen av Irak. Han sier at militæret nå står klare med hjelp i Falluja.

- De har store mengder mat, vann og medisiner. De har også planlagt små prosjekter som skal få i gang de mest nødvendige institusjonene i byen, sier Taylor.

SKUTT I BAKHODET: En irakisk soldat inspiserer noen av likene som ble funnet lørdag.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media