Henrettet par og barberte menn som lyttet til musikk

Taliban viderefører skrekkveldet de hadde i Afghanistan. Og verst vil det gå utover kvinnene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Talibanmedlemmer skal ha tvangsbarbert fire pakistanske menn som straff for at de lyttet til musikk.

Episoden skjedde i det pakistanske Buner-distriktet i går, der Taliban denne uken okkuperte moskeer og patruljerte gatene før de fredag ga beskjed om at de ville trekke seg tilbake, melder NTB.

- Jeg var sammen med tre venner og lyttet til musikk i bilen min da væpnede talibanere stanset oss. Etter å ha knust kassetten og kassettspilleren, barberte de halvparten av hodene våre og bartene, kunne en av mennene fortelle.

LivreddeTaliban trakk seg fredag ut av området, som ligger bare 10 mil fra hovedstaden Islamabad, men fortsatt skal det være lokale talibanere igjen i området. Ifølge innbyggere er det mange væpnede islamister igjen i åsene i utkanten av distriktet.

Mennene i bilen opplevde også å bli slått, og de ble bedt om aldri å lytte til musikk igjen. Ingen av dem har imidlertid meldt saken til politiet ettersom de mener det ville være nytteløst.

- Det ville kunne irritert Taliban enda mer, og jeg frykter at jeg kan bli drept, sier mannen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer