Henrettet politisjefen

Tre desperadoer henrettet i dag politsjefen i «Sunnitriangelet» med minst 25 skudd fra maskingevær.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De tre mennene hadde dekt til ansiktet med røde og hvite arabiske skaut. De drepte politisjefen i det såkalte «Sunnitriangelet» i et bakhold i utkanten av Fallujah.

Khedeir Mekhalef Ali ble 48 år og var politisjefen i Al-Khaldiya, 3 mil vest for Fallujah. Han ble skutt minst 25 ganger, ifølge hans sjåfør, Rabia'a Kamash, som også ble skadet i angrepet sammen med Alis livvakt.

Politisjefen var på vei hjem til bostedet i Fallujah, omkring 8 mil vest for Bagdad da drapsmennene slo til da bilen senket farten for å kjøre inn i en rundkjøring.

De tre mennene angrep med et maskingevær, skjøt hull i et av dekkene, løp mot bilen og skjøt politisjefen ihjel.

Rabia'a Kamash behandles nå for skader i hodet og skulderen ved sykehuset i Fallujah sammen med livvakten Fouad Issa, som også er skadd.

Livvakten sier politiet har blitt utsatt for hyppige anngrep i det siste, fordi de assosieres med amerikanernes okkupasjonsstyrke. De amerikanske soldatene trakk seg ut av al-Khaldiya for to måneder siden, og det lokale politiet har siden hatt oppgaven med å trygge byen.

- I det siste har politisjefen arbeidet aktivt mot en gjeng biltyver som gjentatte ganger truet med å drepe han, sier Ahmed Joma'a i al-Khaldiya-politiet.

SKADD:</B> Sjåføren Rabia'a Kamash ble også skadd i dagens angrep på politisjefen han kjørte.