Henrettet seks slektninger

BERLIN (Dagbladet): - Jeg har skapt avisoverskrifter. Med disse ordene meldte en 24 år gammel tysker av tyrkisk avstamning seg for politiet i den vesttyske byen Salzgitter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hjemme hos foreldrene hans fant politiet seks av mannens voksne slektninger - henrettet med pistol av kaliber 7,62 millimeter.

Morderens 62 år gamle mor svevde i går kveld fortsatt mellom liv og død etter tragedien som utspilte seg et døgn tidligere, da familien var samlet for å markere avslutningen av den hellige islamske måneden Ramadan. Foran øynene på seks barn drepte 24-åringen sin 24-årige kone, to brødre, en søster, en svigerinne og en svoger. Faren var borte.

Morderen har selv ikke kunnet gi noen forklaring på hvorfor han drepte, heller ikke hvorfor han sparte barna i familien.

Alle de tolv barna i familien er tatt hånd om av psykologer, mens 24-åringen i går ble innlagt på et psykiatrisk sykehus.

Talsmannen for statsadvokaten i Braunschweig, Eckehard Nisetroj, sier at mannen trolig ikke var strafferettslig tilregnelig i gjerningsøyeblikket.