Henrettet sin eldste fange

I formiddag var livet over for døvblinde Clarence Ray Allen (76) i California.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Alle ankemuligheter var brukt, og guvernøren i California hadde bestemt seg for ikke å omgjøre dødsdommen til 76-åringen som på 80-tallet bestilte drap på tre vitner.

Gammel og syk

09.38 i dag ble Clarence Ray Allen, Californias eldste straffange, henrettet med giftsprøyte. I går fylte han 76 år.

For noen måneder siden ble Allen rammet av slag. Han mistet synet og delvis hørselen. Han er lenket til en rullestol og lider av diabetes.

Utenfor San Quentin State P rison samlet det seg en rekke demonstranter som mener at myndighetene ikke burde henrette Allen.

Hans advokater har de siste dagene kjempet en juridisk kamp mot dommerne i Høyesterett. De har hevdet at mannen er for gammel og syk og at det vil være et brudd på den amerikanske grunnlovens bestemmelser om at grusomme og uvanlige straffemetoder ikke skal brukes, skriver AP.

Den tredje i år

Høyesterettsdommerne, med unntak av en, var ikke enig i argumentasjonen til Allens advokater. 

Allen satt allerede inne på livstid for ett drap da han bestilte mordet på de tre vitnene.

Allen er den nest eldste som er blitt henrettet i USA siden dødsstraff ble gjeninnført for 30 år siden og den trettende i alt. Det finnes ingen øvre grense for hvor gammel man kan være for å få dødsstraff i USA.

BER FOR DRAPSMANNEN:: Flere av demonstrantene spør om guvernøren i California ville ha behandlet en Østerriker på samme måte som Arnold behandler Clarence Ray Allen.
HENRETTES I DAG: Clarence Ray Allen bestilte drapet på tre vitner i 1980.