Henri Murray (22) slukt av hvithai

Utenfor Cape Town.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Medisinstudenten var ute og snorklet sammen med venner da de ble angrepet av en 6-7 meter lang hvithai i går.

Dave Estment så den enorme haien bryte vannflata.

- Den var utrolig rask, de to snorklerne var ikke langt fra stranda. Plutselig dukket en stor hai opp fra vannet og slukte en av dukkerne (fra beina) opp til armene, sier han til Scotsman.com.

- Den må ha vært diger for å klare det. Så forsvant bare haien og mannen, sier han til avisa. Andre vitner anslår at haien var 6-7 meter lang.

22-åringen Henri Murray studerte medisin ved universitetet i Stellenbosch. Det eneste som er funnet etter ham er dykkerbelte, en maske, en harpun og fisken han hadde fanget og hengt sammen.

Craig Lambinon mener haien ble tiltrukket av fangsten, og sier at haiene er en turistattraksjon, og forteller at de bruker oppkappet fisk til å lokke dem opp til overflaten.

Murrays kamerat, Piet Van Niekerk, var også ute i vannet da haien angrep, og er svært preget av det som skjedde. Han klarte å skyte et spyd i hvithaien, uten at det hadde noen umiddelbar effekt.

Hvithai er fredet utenfor Sør-Afrika, og flere hever nå stemmen for at de skal heve fredningen.

Det har vært flere haiangrep utenfor kysten av landet de siste månedene. Blant annet ble to britiske surfere angrepet, men overlevde etter å ha blitt lappet godt sammen av legene.

SLUKT AV HVITHAI: Den 22 år gamle medisinstudenten Henri Murray ble tatt av en gedigen hvithai utenfor Sør-Afrika i går.
SKJØT SPYD ETTER HAIEN: Murrays kamerat, Piet Van Niekerk, var også ute i vannet da haien angrep, og er svært preget av tragedien i Sør Afrika.
LIVSFARLIG: Hvithaien.
<B>OVERLEVDE: Chris Sullivan overlevde et haiangrep utenfor Sør-Afrika i mars i år. Her snakker han med journalister fra sykesenga i Cape Town noen dager etter.