ROSFJORDEN: Det var her en 16 år gammel gutt på vannscooter omkom i natt etter en kollisjon med en båt. De første meldingene antydet at guttene på vannscooteren hadde krasjet med plattformen som ligger i fjorden. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
ROSFJORDEN: Det var her en 16 år gammel gutt på vannscooter omkom i natt etter en kollisjon med en båt. De første meldingene antydet at guttene på vannscooteren hadde krasjet med plattformen som ligger i fjorden. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpixVis mer

Dødsulykken på Rosfjorden

Henrik (16) døde i vannscooterulykke. Politiet ber vitner melde seg

En 16-årig gutt omkom etter en kollisjon mellom båt og vannscooter på Rosfjorden utenfor Lyngdal natt til fredag.

Gutten som omkom i sjøulykken i Rosfjorden natt til fredag var Henrik Auestad Skjørshammer, 16 år, fra Time kommune i Rogaland, opplyser politiet i Agder.

Auestad mistet livet da vannscooteren han satt på traff en båt på Rosfjorden i Lyngdal i Vest-Agder da natten var på sitt mørkeste. I tillegg til ham var ytterligere to gutter, én på 15 år og en på 17 år, involvert i ulykken. Den ene fikk lettere skader i ulykken, mens den andre skal ha alvorlige.

Årsaken til ulykken og hendelsesforløpet er foreløpig ikke kjent.

En familiefar som var på stedet forteller til Fædrelandsvennen at de to andre guttene som var involvert i ulykken, selv tok seg inn til land med 16-åringen i båten.

- Vi lå og sov da vi hørte ropene. Da jeg kom meg opp på dekk, kom de mot meg i en liten båt, sier familiefaren til Fædrelandsvennen.

Han sier at den ene gutten lå i bunnen av båten mens de andre to satt. Selv lå han med båten et stykke fra land da ulykken skjedde.

- De var alle tydelig skadet, sier han.

- Uavklart skadeomfang

Det var like før kl. 01 natt til i går at politiet fikk melding om at det var hørt rop om hjelp på Rosfjorden i Lyngdal.

Politi, helse, brannvesen og redningsskøyte ble sendt til stedet. Der viste det seg at det hadde vært et sammenstøt mellom en båt og en vannscooter.

Båten ble ført av en 15-årig gutt fra Lyngdal. På vannscooteren satt det to gutter fra Bryne: 16-åringen som omkom og en 17 år gammel gutt.

15-åringen og 17-åringen ble sendt til Sørlandet sykehus Kristiansand etter ulykken. Skadene de har pådratt seg er ikke livstruende.

- Gutten som førte båten er lettere skadet og utskrevet fra sykehuset. Den andre gutten som satt på vannscooteren har uavklart skadeomfang og er sendt til Ullevål sykehus for videre undersøkelser, sier fungerende etterforskningsleder Lise Tronstad Sagebakken til Dagbladet.

Det er ikke kjent om de tre guttene hadde kontakt før ulykken.

Ber vitner melde seg

Ifølge Sagebakken er det for tidlig å slå fast årsaken til ulykken.

- Det gjennomføres tekniske undersøkelser av båt og vannscooter, og det skal gjennomføres avhør av de involverte og vitner på stedet, sier Sagebakken.

Statens havarikommisjon er også koblet inn i saken, og kriseteamet i kommunene hvor de berørte befinner seg er varslet.

Nå ber politiet øyevitner om å melde seg.

- Vi har fått flere vitner som kom til stedet etter ulykken, men vi har ingen vitner som har sett selve hendelsen. Dersom det skulle være noen som har sett hva som skjedde under selve ulykken, så ber vi om at de tar kontakt med politiet på telefonnummer 02800, sier Sagebakken.

- Ingen klager

På Rosfjorden er det lov å kjøre vannscooter så lenge man holder seg minst 400 meter fra land. Familiefaren som var til stede mener det ble kjørt mye uvettig på fjorden, både med høy fart og uten lys.

- Blir det slik kommende natt også, tør vi ikke ankre opp ute i fjorden, men vil inn til brygga, sier han til Fædrelandsvennen.

Ordfører Jan Kristensen (H) i Lyngdal kommune mener imidlertid det er for tidlig å revurdere regelverket.

- Det er for tidlig å si noe om dette. Vi må se på konklusjonene når politiet er ferdige å etterforske. Det jeg kan si er at det ikke har kommet noen klager på uvettig bruk av vannscooter, eller på bråk og støy, sier han til Dagbladet.

Han understreker også at lokalsamfunnet er berørt etter ulykken.

- Det er alltid tragisk når det kommer en ulykke. Mine tanker går til de pårørende, de to andre ungdommene som var involvert og deres familier, sier Kristensen.