Hensynet til barna viktigere enn lovbrudd

Høyesterett stoppet utvisning av tobarnsmor Zarife.

NORSK ER FELLESSPRÅK:  Høyesterett har opphevet utvisningsvedtaket mot tobarnsmor Zarife Kashtanjeva. Verken mannen Tewana Pradi eller barna kan mors opprinnelig språk fra Kosovo. FOTO: DAGRUN STOKKE/NORDHORDLAND.
NORSK ER FELLESSPRÅK: Høyesterett har opphevet utvisningsvedtaket mot tobarnsmor Zarife Kashtanjeva. Verken mannen Tewana Pradi eller barna kan mors opprinnelig språk fra Kosovo. FOTO: DAGRUN STOKKE/NORDHORDLAND. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Høyesterett har opphevet utvisningsvedtaket fra Norge for tobarnsmor Zarife Kashtanjeva (30) av hensyn til de to små barna på tre og fire år, som bare snakker norsk.

Kashtanjeva, som opprinnelig er fra Kosovo, hennes kurdiske mann fra Irak og de to barna bor på Frekhaug i Meland kommune utenfor Bergen.

Utlendingsnemnda vedtok i 2009 å utvise henne for to år fordi hun har brutt utlendingsloven to ganger siden hun første gang kom til Norge som 18-åring i 1999.

UNE og seinere flertallet i lagmannsretten ville «straffe» Kashtanjeva med to års utvisning fordi hun oppholdt seg ulovlig i landet en epriode på 10 måneder og fordi hun jobbet deltid på et hotell i ett års tid uten arbeidstillatelse.

Barna først I dag har Høyesterett enstemmig slått fast at hun får bli fordi hensynet til at de to barna ikke mister sin hovedomsorgperson i to år teller mer enn de to bruddene på utlendingsloven.

- Det er første gang siden 2005 at hensynet til barn er blitt utslagsgivende i Høyesterett. Dagens dom danner en presedens, som UNE må innrette seg etter, sier kvinnens advokat Halvard Helle til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer