Hensynsløse naboer

For noen år siden fikk jeg nye naboer. De flyttet inn i en nybygd bygård her på Oslos østkant. De har tydeligvis bestemt seg for å ha friluftskonsert i bakgården hver høst.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For noen år siden fikk jeg nye naboer. De flyttet inn i en nybygd bygård her på Oslos østkant. De har tydeligvis bestemt seg for å ha friluftskonsert i bakgården hver høst. Da rigger de opp privat høytaleranlegg , og så spiller de for full guffe fra sju-åttetida til langt over midnatt.

De bryr seg ikke om at de har naboer som har små barn, naboer som har besøk av eldre slektninger, naboer som vil nyte lørdagskvelden i fred og ro, naboer som er null interessert i å få deres favorittmusikk inn i stua, og naboer som kanskje vil legge seg tidlig fordi de er slitne etter uka eller fordi de skal opp tidlig neste dag.

Nei, de durer på i verste russestil enda de er godt voksne folk. De får pris for vakreste bakgård, blir omtalt for det i lokalavisa og presterer der å skryte av denne hensynsløse festen. Tenker de ikke på at de har naboer? Har de ikke husordensregler? Her hvor jeg bor, skal det være ro etter klokka elleve, og det respekterer folk. Ja, hele boligområdet er stille og godt å bo i, trafikkstøyen ikke medregnet.

Jeg har snakket med folk som gikk og klagde da disse naboene holdt på som verst i fjor. Det hadde vært en ubehagelig opplevelse. De hadde ikke møtt noen forståelse. At naboene gjentar ”friluftskonserten” i år, bare bekrefter at de ingenting har skjønt. De mangler totalt sosial intelligens. De er ikke interessert i å skape gode naboforhold, tvert i mot. – Ringe politiet? Jo da, men jeg har forståelse for at politiet svarer at de har viktigere ting å ta seg av.

Hvordan lære disse naboene folkeskikk? De burde i alle fall få et botreningstilbud. De kan ikke å bo blant folk.

De holder på nå.