Hensynsløse naboer

For noen år siden fikk jeg nye naboer. De flyttet inn i en nybygd bygård her på Oslos østkant. De har tydeligvis bestemt seg for å ha friluftskonsert i bakgården hver høst.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

For noen år siden fikk jeg nye naboer. De flyttet inn i en nybygd bygård her på Oslos østkant. De har tydeligvis bestemt seg for å ha friluftskonsert i bakgården hver høst. Da rigger de opp privat høytaleranlegg , og så spiller de for full guffe fra sju-åttetida til langt over midnatt.

De bryr seg ikke om at de har naboer som har små barn, naboer som har besøk av eldre slektninger, naboer som vil nyte lørdagskvelden i fred og ro, naboer som er null interessert i å få deres favorittmusikk inn i stua, og naboer som kanskje vil legge seg tidlig fordi de er slitne etter uka eller fordi de skal opp tidlig neste dag.

Nei, de durer på i verste russestil enda de er godt voksne folk. De får pris for vakreste bakgård, blir omtalt for det i lokalavisa og presterer der å skryte av denne hensynsløse festen. Tenker de ikke på at de har naboer? Har de ikke husordensregler? Her hvor jeg bor, skal det være ro etter klokka elleve, og det respekterer folk. Ja, hele boligområdet er stille og godt å bo i, trafikkstøyen ikke medregnet.

Jeg har snakket med folk som gikk og klagde da disse naboene holdt på som verst i fjor. Det hadde vært en ubehagelig opplevelse. De hadde ikke møtt noen forståelse. At naboene gjentar ”friluftskonserten” i år, bare bekrefter at de ingenting har skjønt. De mangler totalt sosial intelligens. De er ikke interessert i å skape gode naboforhold, tvert i mot. – Ringe politiet? Jo da, men jeg har forståelse for at politiet svarer at de har viktigere ting å ta seg av.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer