Henter basehopper i ettermiddag

Først i ettermiddag regner redningsmannskapene med å komme seg fram til basehopperen som mislyktes utenfor Sunndalsøra i går. Det er usikkert om hopperen fortsatt er i live.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Svært vanskelige redningsforhold fører til at redningsmannskapene trolig først sent i ettermiddag basehopperen i Litldalen sør for Sunndalsøra i Sunndal kommune.

Politiet i Kristiansund fikk melding om det mislykkede hoppet ved 18.30-tiden i går. Basehopperen landet omkring 700 meter nedenfor toppen av det 1.500 meter høye fjellet Håstadnebba.

Operasjonen startet klokken 9 i dag, og i løpet av ettermiddagen vil en alpin redningsgruppe trolig kunne hente mannen. Men det er ennå uklart hvor mye av den anstrengende turen mannskapene må klatre. De vil bli fløyet store deler, men forholdene gjør det svært vanskelig å bruke helikopter:

- Fjellveggen er i juv og gryter og er verre enn ved en slett fjellside å komme seg klar av. Vi har ingen mulighet til å fly helt bort til mannen, sier vakthavende redningsleder Bjørn Magnussen ved Hovedredningssentralen Sør-Norge til NTB.

Det var i morges fremdeles uklart hvorvidt mannen er i live. Han var med en gruppe på totalt tolv basehoppere.

Håstadnebba regnes som farligere enn Trollveggen. Tidligere i sommer varslet basehoppere at de ville sette verdensrekord i flest antall hoppere i lufta samtidig. I går skal 12 ha forsøkt seg på en gang.

(Dagbladet.no/NTB)