Ny toppbyråkrat hos statsministeren:

Henter leder for kommunikasjonskontroll

Den nye ekspedisjonssjefen ved Statsministerens kontor leder kontrollutvalget for kommunikasjonskontroll. Men Per Sandbergs kontroll over egen kommunikasjon vil hun ikke si noe om.

KONTROLL: Den nye ekspedisjonssjefen ved Statsministerens kontor har lang erfaring med kommunikasjonskontroll. Erna Solberg (H) er på sin side kritisert for manglende kontroll på sine statsråders kommunikasjon. Her fra den oppsummerende pressekonferansen før sommeren. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
KONTROLL: Den nye ekspedisjonssjefen ved Statsministerens kontor har lang erfaring med kommunikasjonskontroll. Erna Solberg (H) er på sin side kritisert for manglende kontroll på sine statsråders kommunikasjon. Her fra den oppsummerende pressekonferansen før sommeren. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Jeg har bare fulgt Sandberg-saken fra sidelinjen og har ingen grunnlag for å uttale meg om den, sier SMKs nyutnevnte ekspedisjonssjef Therese Steen til Dagbladet.

Lagdommeren fra Oslo ble utnevnt i statsråd fredag. Hun skal overta ledelsen av administrativ og konstitusjonell avdeling ved SMK etter Heidi Heggenes som er ny departementsråd i Justis- og beredskapsdepartementet.

- Jeg søkte på jobben og fikk den. Det er jeg veldig glad for, sier Steen.

KK-utvalget

I tillegg til å være lagdommer er hun i dag leder for Kontrollutvalget for kommunikasjonskontroll. Utvalget skal kontrollere at politiets bruk av kommunikasjonskontroll, romavlytting og dataavlesning er innenfor rammen av lov og instrukser.

- Jeg vil ta kontakt med Justisdepartementet på mandag for å høre om mitt verv som leder av dette utvalget er forenlig med jobben som ekspedisjonssjef ved SMK, sier hun.

I tillegg til å lede det såkalte KK-utvalget er Steen medlem av det regjeringsoppnevnte IKT-sikkerhetsutvalget. Utvalget skal levere sin innstilling innen 1. desember. I mandatet til utvalget pekes det blant annet på at behovet for forsvarlig IKT-sikkerhet har økt i takt med digitaliseringen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer