Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ny toppbyråkrat hos statsministeren:

Henter leder for kommunikasjonskontroll

Den nye ekspedisjonssjefen ved Statsministerens kontor leder kontrollutvalget for kommunikasjonskontroll. Men Per Sandbergs kontroll over egen kommunikasjon vil hun ikke si noe om.

KONTROLL: Den nye ekspedisjonssjefen ved Statsministerens kontor har lang erfaring med kommunikasjonskontroll. Erna Solberg (H) er på sin side kritisert for manglende kontroll på sine statsråders kommunikasjon. Her fra den oppsummerende pressekonferansen før sommeren. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
KONTROLL: Den nye ekspedisjonssjefen ved Statsministerens kontor har lang erfaring med kommunikasjonskontroll. Erna Solberg (H) er på sin side kritisert for manglende kontroll på sine statsråders kommunikasjon. Her fra den oppsummerende pressekonferansen før sommeren. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg har bare fulgt Sandberg-saken fra sidelinjen og har ingen grunnlag for å uttale meg om den, sier SMKs nyutnevnte ekspedisjonssjef Therese Steen til Dagbladet.

Lagdommeren fra Oslo ble utnevnt i statsråd fredag. Hun skal overta ledelsen av administrativ og konstitusjonell avdeling ved SMK etter Heidi Heggenes som er ny departementsråd i Justis- og beredskapsdepartementet.

- Jeg søkte på jobben og fikk den. Det er jeg veldig glad for, sier Steen.

KK-utvalget

I tillegg til å være lagdommer er hun i dag leder for Kontrollutvalget for kommunikasjonskontroll. Utvalget skal kontrollere at politiets bruk av kommunikasjonskontroll, romavlytting og dataavlesning er innenfor rammen av lov og instrukser.

- Jeg vil ta kontakt med Justisdepartementet på mandag for å høre om mitt verv som leder av dette utvalget er forenlig med jobben som ekspedisjonssjef ved SMK, sier hun.

I tillegg til å lede det såkalte KK-utvalget er Steen medlem av det regjeringsoppnevnte IKT-sikkerhetsutvalget. Utvalget skal levere sin innstilling innen 1. desember. I mandatet til utvalget pekes det blant annet på at behovet for forsvarlig IKT-sikkerhet har økt i takt med digitaliseringen.

- Et viktig aspekt er befolkningens trygghet, som inkluderer både kriminalitetsbekjempelse og beskyttelse av personvernet. Et annet aspekt er det teknologiske, der spesielt funksjonaliteten til samfunnskritiske infrastrukturer og tjenester står i fokus, heter det om utvalget.

Lang erfaring

Therese Steen er utdannet jurist fra Universitetet i Oslo i 1997. Hun har siden 2016 vært lagdommer i Borgarting lagmannsrett og har tidligere lang erfaring som advokat hos Regjeringsadvokaten.

Statsministerens kontor kjenner hun også godt fra innsiden, etter å jobbet på innenriksavdelingen fra 2007 til 2016.

- Statsministerens kontor får en dyktig ekspedisjonssjef i Therese Steen. Hun har bred juridisk bakgrunn og forståelse for norsk forvaltning, sier Trude Måseide, kommunikasjonssjef ved SMK, til Dagbladet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!