Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Henter ned skadet mann fra nasjonalpark i Troms

Grunnet lange avstander og dårlig vær har redningsarbeidet tatt et halvt døgn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet fikk første nødmelding fra området rundt Vuomahytta, som ligger ved Altevann i Øvre Dividal nasjonalpark, ved 19.30-tida nyttårsaften.

- Han fikk et illebefinnende og ligger utendørs under en varmeduk. Han har klart seg til nå, men det er viktig at han kommer seg til legepersonell raskt, sier operasjonsleder Trond Amundsen i Troms politidistrikt.

Mannen var ute på tur sammen med sin kjæreste, som også er i 20-årene.

- De befant seg rundt 1,8 kilometer fra Vuomahytta da hendelsen inntraff. Kvinnen tok seg ned til hytta, hvor det befant seg et følge for å feire nyttår. Heldigvis var en av dem sykepleier. Han har bistått siden i går og gjort en kjempejobb, sier Amundsen.

Sykepleier bisto Siden det ikke er mobildekning i området, var lenge den eneste kommunikasjonen redningsmannskapene hadde med turgåerne, de to nødsignalene fredag kveld. Politiet i Troms ble varslet fra en sentral i Texas, hvor signalene fra nødsystemet til turfølget på hytta slo inn.

Sent fredag kveld satte skuterpatruljer kursen mot hytta ved Altevann. Skuterne brukte flere timer innover mot området, som ligger nær finskegrensa. Der er mye løssnø i området, og de må forsere mye ulendt terreng.

- Det dårlige været gjorde også at vi ikke kom fram dit med helikopter, sier redningsleder Øyvind Aadde i Hovedredningssentralen Nord-Norge.

På vei tilbake Ved 4-tida kom skuterne fram til hytta. Ved 7-tida lørdag morgen var de fortsatt på vei tilbake til sivilisasjonen med den skadde mannen. Politiet vet foreløpig ikke hva slags illebefinnende han fikk.

- På Innset, ved enden av Altevann, står det ambulanser klare til å behandle ham, sier Amundsen.

Det er mannskaper fra politiet, Røde Kors og frivillige lokalkjente, til sammen ni personer, som deltar i skuteraksjonen, ifølge Nordlys.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!