Henter soldater fra Afghanistan

Skal inn i katastrofeområdet i Louisiana.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) Den amerikanske hæren har valgt å beholde sine soldater fra Louisiana i Afghanistan, men flyvåpenet henter 300 soldater hjem fra Afghanistan og Irak for å hjelpe til i det store katastrofeområdet langs kysten av Mexico-gulfen.

De 300 tilhører en flybase i hardt rammede Biloxi, der mange mennesker døde da en stor flodbølge slo inn over kysten.

Enorm oppgave

Hundre soldater som skulle sendes til krigsområdene i Asia, blir nå holdt tilbake og skal settes inn i hjelpearbeidet.

21 000 personer fra National Guard er allerede i området. 4000 soldater er også i arbeid, og 7000 kommer i løpet av de neste tre døgnene.

- Den enorme oppgaven krever mer ressurser. I Amerika forlater vi ikke vår neste når de trenger hjelp, sa Bush i en tale.

Kritikk

De siste dagene har presidenten besøkt katastrofeområdet og sett mye av skadene. Men en del av inspeksjonen har foregått fra lufta. Han har ikke vært i Superdome og kjent lukta eller vasset i giftig vann. Han har dessuten hatt både mat og drikke mens han har hørt om hvordan ofrene for Katrina kjemper fra time til time for å redde livet.

MILITÆRHJELP:De siste dagene er det satt inn store styrker i katastrofeområdet. Mange mener at hjelpen kommer for sent. Foto: SCANPIX
MILITÆRHJELP:De siste dagene er det satt inn store styrker i katastrofeområdet. Mange mener at hjelpen kommer for sent. Foto: SCANPIX Vis mer

På spørsmål om dem som nå er rammet av katastrofen, smilte han:

- Når du snakker til det stolte folket i dette området, ser du en vilje som ikke kan bli brutt.

Samtidig kommer meldingene om drap, voldtekter, ran, tyveri og innbrudd. Folk kjemper for å skaffe barna sine vann, og ifølge vitner har leger på sykehus i området begynt å avgjøre hvilke pasienter som skal få mat og vann og hvilke som skal sulte i hjel.