FRAMGANG: Innsatsleder Borge Amdam har gode nyheter om framgangen i redningsarbeidet. MS Nordlys har nå en slagside på kun ti grader, ned fra 21,7 på det verste. Man håper å stabilisere skipet på sju-åtte grader før midnatt.
FRAMGANG: Innsatsleder Borge Amdam har gode nyheter om framgangen i redningsarbeidet. MS Nordlys har nå en slagside på kun ti grader, ned fra 21,7 på det verste. Man håper å stabilisere skipet på sju-åtte grader før midnatt.Vis mer

Henter ut verdisaker fra «Nordlys» i morgen

Stabiliserer skipet i kveld med slagside på 7-8 grader.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ÅLESUND (Dagblaet): MS «Nordlys» er i ferd med å bli stabilisert. Det forteller innsatsleder Borge Amdam til Dagbladet.

- Skipet krenger nå 10 grader, det er god framgang i arbeidet, sier Amdam i 22-tida i kveld.

Klokka 19.30 i kveld krenget skipet 15 grader, det betyr at arbeidet med å tømme skipet for vann er svært vellykket.

Redningsmannskapene skal nå fortsette å pumpe ut vann av skipet til det krenger 7-8 grader, deretter vil man stabilisere skipet.
Dette for å hindre at det skal tippe over andre veien.

På det verste tidligere i dag krenget skipet 21,7 grader. Det var da fare for at hele skipet skulle bikke over og legge seg på siden i havna i Ålesund. Skuelystne har gjennom hele dagen strømmet ned til kaia for å se det flotte hurtigruteskipet ligge skjevt og vake i vannet.

Politisjef Steven Hasseldal i Ålesund fortalte Dagbladet tidligere i dag at en krenging på 25 grader var en grense de hadde internt for når det ble kritisk for et slikt scenario. Takket være redningsarbeidere som tok seg ombord og installerte pumper, har man imidlertid klart å pumpe ut langt mer vann enn det som kommer inn.

I løpet av morgendagen håper politiet å komme i gang med etterforskningen inne i skipet. Redningsarbeiderne har tatt bilder, men ennå ikke kommet seg fram til maskinrommet, der den eksplosive brannen startet torsdag.

Steffen Ulvatne (18) og Geir Terje Isaksen (57) fra besetningen mistet livet i branen.

De 207 passasjerene, som ble evakuert i all hast på grunn av den sterke røykutviklingen, kan også få tilbake verdisaker og en del bagasje. 

KRITISK: Situasjonen var lenge kritisk for Nordlys. Dette bildet er fra tidligere i dag, da slagsiden var langt sterkere. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
KRITISK: Situasjonen var lenge kritisk for Nordlys. Dette bildet er fra tidligere i dag, da slagsiden var langt sterkere. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix Vis mer