Henter utstyr fra Danmark for å søke etter Trine Frantzen

Politiet vil gjennomføre nye søk på kirkegården før påske.

KIRKEGÅRD: Politiet søkte 11. mars ved en gravplass ikke langt unna der Trine Frantzen sist ble sett for nesten 15 år siden. Video: Eivind SennesetVis mer Vis mer Vis mer

Politiet i Bergen jobber fremdeles aktivt med søk etter Trine Frantzen. Tidligere denne måneden ble det gjennomført skanninger av Øvsttun gravplass for å se om 32-åringen kan ha blitt dumpet i en annen persons grav.

Nesten 15 år etter at Frantzen forsvant, har politiet fremdeles ingen svar på hva som skjedde med henne, og forsvinning er en av Norges største krimgåter.

Politiet skannet også 11. mars 12 graver på samme gravplass. Men ifølge politiinspektør Tore Salvesen ga ikke søkene noen klare svar. Nå hentes kraftigere utstyr inn.

- Selskapet som foretar undersøkelsene henter utstyr fra Danmark for å gjennomføre nye søk. Vi håper at disse vil bli gjort før påske, sier Salvesen til Dagbladet.

Usikre funn

Politiet fikk torsdag status fra firmaet som foretok geoscanningen på gravplassen. Salvesen vil ikke kommentere hva funnene viser på grunn av usikkerheten i funnene.

- Vi vet rett og slett ikke hva vi har funnet. Derfor ønsker vi nye skanninger av bedre kvalitet. Vi håper selvsagt at de nye undersøkelsene skal gi oss tydelige svar i saken, sier politiinspektøren.

De nye svarene vil gi grunnlag for hva politiet skal gjøre videre. Det store spørsmålet er hvorvidt det vil være aktuelt å åpne noen av de gamle gravene for å se om man kan finne levningene etter Frantzen.

32-åringen fra Os forsvant natt til 7. mai, etter å ha vært på fest sammen med flere venner i en leilighet i Bergen. Seks dager seinere ble hun meldt savnet. Tre måneder etter konkluderte politiet med at de kunne stå overfor et drap.

Noen gjerningsperson er likevel ikke sporet opp. Men i forbindelse med innspillingen av dokumentarserien «Insider» i 2018 kom det inn flere nye tips. Ett av dem gikk på at Frantzen skal ha blitt drept med en såkalt judasdose - en overdose narkotika satt av andre - for så å bli dumpet i en annen persons grav.

Tipset har vært en katalysator og har satt ny fart i politiets arbeid.

Ønsker prioritering

Frantzens søster Mona Chiristin Sørensen sa tidligere til Dagbladet at familien er inneforstått med at etterforskningen tar tid. Likevel har de ønsket at tipset om kirkegården skulle prioriteres.

- Jeg har selv fulgt den ruta tipset går ut på, bort til kirkegården. Det virker både svært sannsynlig og gjennomførbart, sa Sørensen til Dagbladet.

Selv om det jobbes med etterforskningsskritt fra politiets side, kjenner hun fremdeles på følelsen av å stange hodet i veggen. Mye har forandret seg på nesten 15 års ventetid.

- Vi føler jo at familien selv har jobbet med dette og presset på i 15 år. Selv føler jeg ikke at jeg er Mona lenger. Man glemmer seg selv oppi det hele, sa Sørensen som selv jobber med en bok om søsterens liv.