PENGEJAKT: I løpet av en tirsdag formiddag hadde Atlantic Saphire hentet 600 millioner kroner i en rettet emisjon. Pengene skal brukes til vekst. Foto: Hilde Oreld / Finansavisen
PENGEJAKT: I løpet av en tirsdag formiddag hadde Atlantic Saphire hentet 600 millioner kroner i en rettet emisjon. Pengene skal brukes til vekst. Foto: Hilde Oreld / FinansavisenVis mer

Hentet 600 millioner på fem timer

Atlantic Saphire skal bruke 600 millioner kroner på å vokse videre.

(Finansavisen.no): - Folk begynner å tro på landbasert oppdrett, og det vi driver med. Det er helt åpenbart, sier Johan E. Andreassen, gründer og sjef i Atlantic Sapphire, til Finansavisen.

Rundt klokken halv ti kom beskjeden om at selskapet ville hente 600 millioner kroner. 4,5 timer senere var bøkene overtegnet og lukket.

- Det er et godt «statement» for oss når vi ser investorene. Det er toppfolk som nå går inn, sier Andreasse, som brukte Pareto, DNB Markets og Arctic Securities som tilretteleggere, utdyper han til avisen.

For noen uker siden besøkte Finansavisen Andreassen i Miami. Med en tomt som grenser mot nasjonalparken Everglades skal romsdalingen oppdrette laks på land.

Alt skal foregå innendørs, med 20 000 år gammelt saltvann.

Bakgrunnen for forretningsideen forklarte Andreassen med at det er dyrt og tungvint å fly norsk laks til USA. Det er enklere og billigere å produsere den der den skal spises. Norsk laks koster 53 kroner pr. kilo levert til USA. Andreassen har gått ut og ment han kan gjøre det for 36 kroner pr. kilo, ifølge Finansavisen.

Mange har lenge vært skeptisk til landbasert oppdrett, men nå tyder ting på at noen investorerer i alle fall begynner å tro på ideene til Andreassen og Atlantic Sapphire.

- De 600 millionene gjør at selskapet fullfinansierer. Nå kan vi gjøre ferdig ekspansjonen i Danmark, og bygge ferdig anlegget her i Miami.

Andre økonominyheter:
Spår at renten kan mangedoble seg
Bjørn Kjos og familien har startet kryptoselskap