Sykkelulykke

Hentet av luftambulanse under rekordforsøk

Slo hodet i mørk tunnel.

ULYKKESSTEDET: Det var inne i denne tunnelen at Øystein Dahl falt av sykkelen. Foto: Google Street View
ULYKKESSTEDET: Det var inne i denne tunnelen at Øystein Dahl falt av sykkelen. Foto: Google Street View Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Øystein Dahl har de siste dagene forsøkt å sykle raskest mulig fra Lindesnes til Nordkapp. Rekordforsøket ble streamet og var i tillegg en innsamlingsaksjon for Barnekreftforeningen.

Under dagens etappe, som var den siste, gikk det galt.

Det melder følgeteamet til syklisten på Facebook:

«Hei alle sammen.

Det har seg slik at det har skjedd en ulykke på veien hvor Øystein har falt og slått seg. Han ble fort tatt hånd om og har blitt hentet av ambulansehelikopter.

Vi sender varme tanker til Øystein og hans familie», lyder meldingen.

Ifølge politiet i Finnmark skal syklisten ha slått hodet og falt i nærheten av en Skarvbergtunnelen.

Hull i veien

I en pressemelding som ble sendt ut av syklistens team mandag kveld, beskrives det hva som skjedde under ulykka.

«Da han syklet inn i Skarvbergtunnelen ved E69, var det nokså dårlig belyst og en del fukt på veien. Crewet hadde kontakt med Øystein underveis. Da han nærmet seg andre siden, begynte det å gå nedover og Øystein kom opp i en fart på opp mot 30km/t.

Plutselig utfoldet det seg et stort hull i veien, som Øystein traff. Dette resulterte i et fall hvor han i landingen slo hodet.

Crewet til fikk stoppet bussene umiddelbart og løp frem til han, med øyeblikkelig bistand fra lege, mens de fikk ringt til luftambulansen.»

Bevisst

Dahl var ved bevisstet da han ble fraktet fra stedet i helikopteret. Han er nå innlagt på Universitetssykehuset i Nord-Norge.

- Det er fryktelig trist at noe slik skal skje når han nærmer seg mål, men det viktigste er at Øystein har det bra og blir godt fulgt opp, samt at hans familie blir ivaretatt, sier Chris Johansen, produsent for innsamlingsaksjonen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer