Hentet av politiet i morges

Bedrageridømte og etterlyste Maria (53) ringte på hos vaktsentralen på Oslo bussterminal.

 LURT AV MARIA:  Restauratør og medeier Helene Jahren i Gamle Tårnhuset Restaurant på Kolbotn ble lurt til å ta i mot en stor bestillign av den bedrageridømte kvinnen i april i fjor. Da hun oppdaget at det ikke fantes noen dr. Madeleine Larsen ved Ullevål universitetssykehus, var det for seint å ta i mot andre selskaper.  FOTO: TORBJØRN BERG/DAGBLADET.
LURT AV MARIA: Restauratør og medeier Helene Jahren i Gamle Tårnhuset Restaurant på Kolbotn ble lurt til å ta i mot en stor bestillign av den bedrageridømte kvinnen i april i fjor. Da hun oppdaget at det ikke fantes noen dr. Madeleine Larsen ved Ullevål universitetssykehus, var det for seint å ta i mot andre selskaper. FOTO: TORBJØRN BERG/DAGBLADET.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Bedrageridømte, anmeldte og etterlyste Maria Kristoffersen (53) ble hentet av uniformert politi på Oslo Bussterminal i morges etter at vaktselskapet ISS Security Services slo alarm.

- Polititjenestemenn pratet en stund med henne utenfor vår vaktsentral før vi fikk bekreftet at hun var blitt med politiet, opplyser regionsjef Tommy Hauge i ISS Security Services til Dagbladet.

Like over klokka 07 i morges ringte en kvinne på hos vaktsentralen til ISS og ba om å få snakke med sjefen. Vakthavende gjenkjente kvinnen som Maria Kristoffersen, og ringte politiet og sin sjef Tommy Hauge.

Gjenkjent umiddelbart - Jeg gjenkjente henne umiddelbart fra Dagbladet da jeg kom på jobb ved 07.40-tiden mens hun sto sammen med politiet. Våre ansatte hadde allerede printet bilder fra overvåkningskameraene.

- De hadde vært oppmerksomme på henne etter mediaomtalen og observert henne på bussterminalen i forkant, sier Hauge til Dagbladet.

Kvinnen har dommer over en 20 års periode for en serie bedragerier, trusler og alvorlige løgnhistorier i Norge, Sverige og Danmark.

De siste dagene har Dagbladet fått beretninger om flere titalls ferske saker med samme kvinne, som ikke er meldt til politiet - som oftest på grunn at det bare dreier seg om noen hundrelapper i hvert tilfelle.

Advokat Sigmund Øien var forsvarer for kvinnen i den siste rettssaken i Norge, i Oslo tingrett i 2007.

Ikke kontakt - Jeg har ikke hatt kontakt med henne siden i fjor høst. Jeg har ikke fått ikke noen henvendelse fra verken henne eller politi i dag, sier advokat Øien til Dagbladet ved 13-tiden.

Den siste tiden har den bedrageridømte kvinnen fra Toten med de mange navnene gjort seg bemerket i Halden etter at hun i forrige uke ble politianmeldt av Oslo-biskopen for bedrageriforsøk og trusler mot prester og ansatte i flere menigheter i Oslo før jul.

Etterlyst Kriminalsjef Mona Bergseth ved Halden politistasjon bekreftet overfor Dagbladet i går at Maria Kristoffersen er etterlyst i et annet politidistrikt.

Dagbladet har ennå ikke kommet i kontakt med ansvarlige ved Oslo politidistrikt som bekrefte hva som skjedde i morges.
Hun fikk sin siste dom i Norge i 2007.

Startet som Inger Marie I Oslo tingrett for tre og et halvt år siden hadde hun skiftet navn til Maria Kristoffersen.

Som barn og ungdom på Raufoss i Vestre Toten kommune het hun Inger Marie Nerby.

Inger Marie Lerke, Madeleine Larsen/Larsson, Vigdis Olsen, Mia Olsen/Olsson, Madeleine Johansson, Inger Hansen, Signe Marie Selmer, Maria Magdalena Selmer og Maria Madeleine Larsen er navn som går igjen når hun har bestilt selskaper, varer eller presentert seg på hoteller eller for nye menigheter.

Flere ofre forteller at hun oppgir å ha en tragisk krefthistorie og at sønnen nettopp er død.

Bryllup uten gjester I forrige uke fortalte Dagbladet om doktor Madeleine Larsen ved Ullevål universitetssykehus som bestilte bryllupsfest til 45 gjester og «lånte» 500 kroner til toget av restauratør Helene Jahren på Gamle Tårnhuset Restaurant på Kolbotn.

Ingen gjester dukket opp, heller ikke togpengene.

 LURT TRILL RUNDT:  En veltalende og overbevisende kvinne dukket opp hos Helene Jahren på Gamle Tårnhuset Restaurant og bestilte bryllupsfest til 45 gjester under navnet Madeleine Larsen. Ingen kom. FOTO: TORBJØRN BERG/DAGBLADET.
LURT TRILL RUNDT: En veltalende og overbevisende kvinne dukket opp hos Helene Jahren på Gamle Tårnhuset Restaurant og bestilte bryllupsfest til 45 gjester under navnet Madeleine Larsen. Ingen kom. FOTO: TORBJØRN BERG/DAGBLADET. Vis mer